Huawein Mate 40 -perheeseen on huhuttu kolmea mallia, mutta toistaiseksi OnLeaks on vuotanut renderöinnit vain perus- ja Pro-malleista.

Huawei on joutunut ahtaalle Yhdysvaltojen ja Kiinan välisen kauppasodan näkyvimpänä uhrina. Se ei ole kuitenkaan estänyt yhtiöstä kehittämästä uusia puhelinmalleja ja nyt vuotovuorossa ovat tulevat Mate 40 -perheen perus- ja Pro-mallit.

Luottovuotaja Steve ’OnLeaks’ Hemmerstoffer on julkaissut Pricebaba- ja HandsetExpert-sivustojen kautta renderöinnit Huawein tulevista Mate 40- ja Mate 40 Pro -puhelimista. Ensisilmäyksellä puhelimet vaikuttavat liki identtisiltä jättimäisinä pyöreine kamerasaarekkeineen ja kaartuvine näyttöineen, mutta myös eroja löytyy, kun renderöintejä tarkastelee lähemmin.

Mate 40 -mallin näyttö kaareutuu Pro-versiota maltillisemmin sivulle ja peittää käytännössä koko puhelimen etupuolen, jättäen vain ylä- ja alareunoihin pienet reunukset. Näytön läpi lyöty kaksoisetukamera on sijoitettu näytön vasempaan yläkulmaan. Renderöintien mukaan puhelimesta löytyy myös nykypäivänä yhä harvinaisemmaksi käyvä 3,5 mm:n kuulokeliitin.

Puhelimen takakantta hallitsee jättiläismäinen pyöreä kamerasaareke, johon on sijoitettu kolme kamerasensoria sekä yksi tunnistamaton sensori, jossa ei näy linssiä. Salama on sijoitettu itse kamerasaarekkeen vasemmalle puolen lähelle takakannen ylälaitaa.

Mate 40 Pro -mallissa näyttö kaareutuu selvästi pidemmälle puhelimen sivuille, minkä vuoksi metalliselta vaikuttavaan runkoon on jouduttu tekemään painikkeiden kohdalle pieni levike takakannen puolelle. Etukameran osalta Pro-malli noudattaa perusmallin linjaa näytön läpi lyödyllä kaksoisetukamerallaan ja puhelimeen on saatu mahdutettua myös 3,5 mm:n kuulokeliitin sekä ilmeisesti IR-lähetin.

Mate 40 Pron takakannesta löytyy perusmallia vastaava pyöreä kamerasaareke, mutta tällä kertaa mukana on neljä kamerasensoria. Kolme kameroista vastaa ulkonäöllisesti perusmallia, mutta neljännen kohdalla kameran ympärillä on neliskulmainen syvennys, mikä aiempien mallien perusteella viittaa optisen zoomin mahdollistavaan periskooppikameraan. Pitkulainen LED-salama löytyy sisarmallin tapaan kamerasaarekkeen vasemmalta puolen läheltä puhelimen yläreunaa.

Lähteet: OnLeaks @ Twitter (1), (2), Pricebaba, HandsetExpert

This site uses XenWord.
;