Kuvien perusteella muotoilu muuttuu hyvin maltillisesti edeltäjämalliin nähden.

Viime vuosina luotettavaksi osoittautunut Steve Hemmerstoffer on julkaissut tulevan iPhonen takakuorirenderöintien ohella myös CAD-kuviin pohjautuvat renderöinnit Huawein tulevasta P30-lippulaivamallista. Kuvat on julkaistu yhdessä 91Mobiles-sivuston kanssa.

Muutokset vaikuttavat ulkoisesti viimevuotiseen P20-malliin nähden varsin maltillisilta. Suurimmat eroavaisuudet ovat sormenjälkitunnistimen puuttuminen näytön alapuolelta, näyttöloven pienentyminen sekä kolmas takakamera. Etupuolella näyttö on nyt venytetty varsin lähelle alareunaa ja näytön yläreunassa on vain hieman kameraa suurempi ”vesipisaralovi”. Mielenkiintoisena yksityiskohtana 3,5 mm:n ääniliitäntä näyttäisi tehneen paluun puhelimen alapäätyyn. Lasisessa takakuoressa kerrotaan käytettävän liukuväriefektiä ja lisäksi lasin pinnassa on Mate 20 Pro -mallista tuttu karhennuskuviointi.

P30:n näytön kooksi kerrotaan tasan kuusi tuumaa ja laitteen ulkomitoiksi 149,1 x 71,4 x 7,5 mm. Koska sormenjälkitunnistinta ei näy puhelimen takana eikä kyljissä, voitaneen olettaa sen sijaitsevan AMOLED-näytön alla. Kolmoiskameraratkaisun huhutaan sisältävän 38 megapikselin pääsensorin sekä viisinkertaisen optisen zoomausmahdollisuuden. Etukameran tarkkuudeksi kerrotaan 24 megapikseliä. Muita keskeisiä speksejä ovat Hemmerstofferin mukaan Kirin 980 -järjestelmäpiiri, 6 Gt RAM-muisti, 128 tai 256 Gt tallennustilaa sekä 4000 mAh akku.

Suojakuorivalmistaja Olixar julkaisi joulukuussa renderöintejä myös P30 Pro -mallista, jossa odotetaan olevan sisarmalliaan suurempi näyttö sekä neloiskamera. OnLeaksin ja 91Mobilesin tietojen mukaan Huawein odotetaan lanseeraavan P30-mallinsa markkinoille maaliskuun lopulla.

Lähde: 91Mobiles, OnLeaks (Twitter)

This site uses XenWord.
;