Asus on onnistunut naamioimaan integroidulla nestejäähdytyksellä varustetun ROG Matrix 2080 Ti:n perinteiseksi ilmajäähdytetyksi näytönohjaimeksi asettamalla nestekierron jäähdyttimen normaalin jäähdytysrivaston paikalle.

NVIDIA julkaisi viime kesän lopulla uuden Turing-arkkitehtuurin ja siihen perustuvat näytönohjaimet. Syksyllä myyntiin tulleista näytönohjaimista on ehditty nähdä jo monenlaisia versioita useilta valmistajilta, mutta varsinaiset lippulaivamallit uupuvat vielä ainakin osalta valmistajista. Yksi näistä valmistajista on Asus, joka on esitellyt nyt CES 2019 -messujen yhteydessä ensimmäistä kertaa omaa lippulaivanäytönohjaintaan, ROG Matrix RTX 2080 Ti:tä.

Asus ROG Matrix RTX 2080 Ti on ensimmäinen täysin integroidulla nestejäähdytyksellä varustettu näytönohjain. Täysin integroidulla viitataan tässä tapauksessa siihen, että koko suljettu nestekierto jäähdyttimineen on saatu mahtumaan näytönohjaimen kuorien sisään kasvattamatta kuitenkaan sen kokoa muita kolme korttipaikkaa vieviä lippulaivoja suuremmaksi.

Jäähdytysratkaisu on varustettu kolmella tuulettimella, jotka puhaltavat ilmaa läpi liki koko kortin mittaisen jäähdyttimen. Jäähdytin on jaettu kahteen osaan, joista GPU-blokin päälle jäävä osuus on hieman kapeampi kuin muu osuus. AiO-jäähdyttimen pumppu on sijoitettu heti näytönohjaimen I/O-paneelin taakse. GPU-blokki peittää itse grafiikkapiirin lisäksi myös GDDR6-muistipiirit. Yhtiön testien mukaan ratkaisu on lähes yhtä tehokas, kuin erillinen AiO-nestekierrot erillisellä 240 mm:n jäähdyttimellä.

Näytönohjaimen piirilevy on sama kuin Strix-mallissa, mutta yhtiö kertoo poimivansa Matrix-malleihin vain parhaat yksilöt. OC-tilassa näytönohjaimen grafiikkapiirin Boost-kellotaajuus on peräti 1815 MHz eli 150 MHz korkeampi, kuin Strix-mallissa. Myös GDDR6-muistien nopeutta on nostettu 14 Gbps:stä 14,8 Gbps:ään. Asuksen mukaan ROG Matrix tarjoaa parempaa suorituskykyä ja parhaimmillaan 7 astetta viileämpänä toimivan grafiikkapiirin samalla äänentasolla ja tehonkulutuksella kuin Strix-malli.

Asus ROG Matrix RTX 2080 Ti saapuu myyntiin ensi kuussa. Sen hintatasosta tiedotetaan myöhemmin.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;