Integroitua grafiikkaohjainta hyödyntävä Accelerated Memory Scanning integroidaan ensimmäisenä osaksi Microsoftin Windows Defender ATP:tä.

Intel on esitellyt uusia teknologioita taisteluun haittaohjelmia vastaan. Yhtiön uudet ominaisuudet ovat tulossa myös käyttöön pikaisella aikataululla Microsoftin ja Ciscon avustuksella.

Intel Threat Detection Technology tulee olemaan yleisnimi Intelin tietoturvateknologioille, jotka hyödyntävät piiritason telemetriaa tai raudan muita ominaisuuksia.

Ensimmäinen yleistermin alle sijoittuvista teknologioista on Accelerated Memory Scanning, joka nopeuttaa tietokoneen muistiavaruuden skannausta siirtämällä kuorman prosessorilta sen integroidulle grafiikkaohjaimelle.

Yhtiön mukaan sen sisäisten testien mukaan teknologialla on saatu laskettua prosessorin rasitusta 20 prosentista kahteen prosenttiin, mikä näkyy paitsi järjestelmän tehonkulutuksessa, myös yleisessä suorituskyvyssä prosessorin ollessa vapaana tekemään muita töitä. Accelerated Memory Scanning tullaan integroimaan ensimmäisenä osaksi Microsoftin Windows Defenderin Advanced Threat Protection -suojausta.

Toinen uusista teknologioista on Advanced Platform Telemetry, joka yhdistää alustan keräämät telemetriatiedot ja koneoppimisen. Teknologian kerrotaan helpottavan erityisesti kehittyneiden hyökkäysten tunnistamista sekä vähentämään ns. vääriä tunnistuksia. Intel ei valitettavasti avannut teknologiaa lehdistötiedotteessaan tätä tarkemmin. Advanced Platform Telemetry tulee saataville ensimmäisenä Ciscon datakeskuksia suojaavaan pilvipohjaiseen Tetration-alustaan.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;