Kuluttajille tarkoitetusta 8-ytimisestä Coffee Lake -prosessorista on huhuttu jo pitkään, mutta nyt Intelin dokumentit näyttäisivät viimeinkin varmistaneen sen olemassaolon.

Intel nosti kuluttajaprosessoreidensa maksimiydinmäärän neljästä kuuteen Coffee Lake -arkkitehtuurin myötä. Pian prosessoreiden julkaisun jälkeen alkoi kuitenkin liikkua huhuja, että luvassa olisi myös 8-ytiminen kuluttajille suunnattu Coffee Lake -prosessori.

Nyt huhut näyttäisivät viimeinkin varmistuneen, sillä Reddit-käyttäjä dayman56 huomasi Intelin 8. sukupolven Core-, Pentium- ja Celeron -prosessoriperheiden teknisestä kirjastosta suoria viittauksia 8-ytimisiin Coffee Lake -prosessoreihin.

Intelin 8. sukupolven teknisissä dokumenteissa oli yhteensä kolme viittausta aiemmin tuntemattomaan Coffee Lake S 8+2 -konfiguraatioon, joista dayman56 on napannut kuvankaappaukset. Viittaukset on sittemmin poistettu, mutta ne löytyivät nimillä ”Coffee Lake S 8+2 DDR4 UDIMM Reference Validation Platform Technical Documentation Kit”, ”Coffee Lake S6+2 S8+2 Processor Line Ballout, Signal, and Mechanical Package” sekä “Coffee Lake S 8+2 Processor Power Integrity Model”.

Intel merkitsee prosessoreidensa ydin- ja grafiikkaohjaimen tiedot useissa dokumenteissaan x+y-mallilla. Esimerkiksi Coffee Lake S 6+2 viittaa kuuteen ytimeen ja GT2-tason grafiikkaohjaimeen ja Coffee Lake U 4+3e neljään ytimeen ja GT3-tason grafiikkaohjaimeen eDRAM-välimuistilla. Tällöin Coffee Lake S 8+2 viittaisi luonnollisesti 8-ytimiseen prosessoriin GT2-tason grafiikkaohjaimella, mikä varmistaisi yhtiön suunnittelevan kuluttajaprosessoreiden ydinmäärän kasvattamista lyhyellä aikavälillä jo toiseen kertaan.

Lähde: Reddit

This site uses XenWord.
;