NVIDIAn GeForce Partner Program -kumppanuuden myötä Asus on julkaissut Radeon-näytönohjaimille uuden AREZ-pelibrändin.

Uutisoimme io-techissä maaliskuun alussa NVIDIAn uudesta GeForce Partner Program -kumppaniohjelmasta näytönohjainvalmistajille, jonka myötä valmistajat pääsevät käsiksi uusiin grafiikkapiireihin mahdollisimman aikaisin ja saavat tukea markkinointiin. Vaikka GPP-kumppaniohjelmaan liittyminen on valmistajille täysin vapaaehtoista, siitä pois jääminen tekisi GeForce-näytönohjainten valmistamisesta ja myymisestä käytännössä hyvin vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

Kumppanuuteen liittyi myös vaatimus siitä, että näytönohjainvalmistajan pelibrändin tulee olla yksinoikeudella pyhitetty GeForce-näytönohjaimille.

Tämän seurauksena Asus on tänään lanseerannut uuden AREZ-pelibrändin, jota se tulee käyttämään AMD:n Radeon-näytönohjaimien markkinoinnissa. Jatkossa Republic of Gamers- eli ROG-brändiä käytetään ainoastaan GeForce-näytönohjaimien markkinointiin.

AREZ juontaa juurensa kreikkalaisesta jumalasta Areksesta, jota Asus on menneinä vuosina käyttänyt itse suunnittelemissaan AMD:n kahden grafiikkapiirin näytönohjaimissa. AREZ-brändin alaisuudessa tullaan näkemään neljä eri tuoteperhettä, jotka ovat Expedition, Phoenix, Strix ja Dual, jotka on suunnattu eri käyttötarkoituksiin, hintaluokkiin ja kohderyhmille.

Asus on jo päivittänyt kotisivuillaan Radeon-näytönohjaimille uudet AREZ-mallinimet ja niiden myynti alkaa toukokuussa.

Asus, Radeon AREZ -sarjan tuotteet

 

AMD kuuluttaa avoimuuden perään

Myös AMD on reagoinut Asuksen ilmoitukseen julkaista uusi AREZ-pelibrändi. Yhtiön kotisivuilla julkaistussa blogikirjoituksessa Radeon-näytönohjaimien painotetaan keskittyvän avoimuuteen ja vapauteen. AMD:n mukaan Radeon-brändin arvoihin kuuluvat sitoutuminen avoimiin innovaatioihin ja alan standardeihin, tasavertainen kohtelu näytönohjainvalmistajille sekä avoimet ja ilmaiset työkalut pelikehittäjille. Vaikka kirjoituksessa ei suoraan viitata NVIDIAan tai GPP-kumppaniohjelmaan, on rivien välistä luettavissa kritiikkiä kohdistuen muun muassa NVIDIAn suljettuihin CUDA- ja G-Sync-tekiniikkoihin sekä The Way It’s Meant to be Played -pelikehitysohjelmaan.

AMD:n mukaan Asuksen lisäksi myös useampi muu näytönohjainvalmistaja eli todennäköisesti esimerkiksi Gigabyte ja MSI tulee lähiaikoina julkaisemaan oman pelibrändinsä Radeon-näytönohjaimille.

AMD:n blogikirjoitus: Radeon RX Graphics: A Gamer’s Choice

This site uses XenWord.
;