Intel leikkaa tulevien HEDT-prosessoreidensa hintoja parhaimmillaan 50 % verrattuna aiempaan sukupolveen.

Intel valmistelee parhaillaan Cascade Lake-X -arkkitehtuuriin perustuvia HEDT-prosessoreita julkaistavaksi. Huhujen mukaan yhtiö julkaisee prosessorit 7. lokakuuta eli ensi viikon maanantaina.

10. sukupolven prosessoreissa käytettävä Cascade Lake-X perustuu edelleen Skylakeen ja valmistetaan 14 nanometrin prosessilla, mutta siihen on sisällytetty korjauksia useisiin viime vuosien sivukanavahyökkäyksistä. Intel julkaisi aiemmin dian, jonka mukaan uudet HEDT-prosessorit tulisivat tarjoamaan noin kaksinkertaista suorituskykyä hintaan nähden, kun verrokkina on viime edeltävän Skylake-X-arkkitehtuurin Core X -prosessorit.  Nyt dialle on saatu myös selitys: rajusti leikatut hinnat. Hintoja on leikattu kautta malliston parhaimmillaan 50 %. Kokosimme alla olevaan taulukkoon prosessoreiden oleellisimmat tiedot hintoineen sekä niiden verrokkien tiedot viime sukupolvesta.

Intelin mukaan prosessorit tukevat nyt DDR4-2933-muisteja, kunhan muistikampoja on maksimissaan yksi per kanava. Turbo Boost Max 3.0 -teknologiaa on päivitetty, joskaan yhtiö ei tarkenna mikä siinä on varsinaisesti uutta; ero saattaa olla vain se, ettei Skylake-X-sukupolvi tukenut ominaisuutta lainkaan. Lisäksi prosessorit tukevat Intelin Deep Learning Boost -teknologiaa eli syväoppimiseen suunnattuja uusia käskyjä. Listattuna on myös tuki yhtiön omalle 2,5 gigabitin verkko-ohjaimelle, mutta koska kyse on erillisestä piiristä, on sen listaaminen alustan ominaisuudeksi erikoista. Alusta tukee myös Wi-Fi 6 -standardia, mutta jälleen kyse on ilmeisesti erillispiirillä toteutettavasta tuesta.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;