Kokeilimme NVIDIAn Big Format Gaming Display -konseptin mukaista HP:n Omen X Emperium 65" -pelinäyttöä.

NVIDIA esitteli CES-messuilla vuonna 2018 olohuoneeseen tarkoitettujen isokokoisten BFGD-pelinäyttöjen konseptin, mutta ensimmäistä saatiin odotella myyntiin tähän kevääseen asti. Saimme kokeiltavaksi HP:n 4200 euron hintaisen Omen X Emperium 65″ -pelinäytön, jossa on käytössä 4k-resoluutio ja 144 hertsin virkistystaajuus. Ominaisuuksiin lukeutuvat G-Sync, HDR, integroitu NVIDIA Shield -mediatoistin sekä tietokonekäyttöä ajatellen Displayport-näyttöliittimet, joita hinnaltaan huomattavasti edullisemmista 4k-televisioista ei todennäköisesti löydy.

VA-paneeli on FALD-taustavalaistu (384 aluetta), GtG-vasteajaksi ilmoitetaan 14 ms (overdrivella 4 ms) ja  sRGB-väriavaruus on 125 % ja DCI-P3 noin 90 %. Valitettavasti Displayport 1.4 -standardin kaistanleveyden rajoituksen takia 144 hertsin virkistustaajuudella näytön on turvauduttava HDR:ää käytettäessä kroman alinäytteistykseen (4:2:2), jota ei kuitenkaan peleissä näe, mutta työpöydällä saattaa esiintyä esimerkiksi kellertäviä sävyjä.

Asennamme videolla näytön käyttökuntoon, tutustumme sen ominaisuuksiin ja pelailemme muun muassa PUBGia, Minecraftia ja Forza 4:ää.

Omen X Emperium -näytön voi ostaa erikseen noin 4200 euron hintaan tai soundbarilla varustettuna 4800 eurolla.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä videota, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

This site uses XenWord.
;