Intelin osavuosikatsauksessa paljastettiin, että sekä Alder Lake- että Sapphire Rapids -prosessorit tullaan julkaisemaan vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

Intelin osavuosikatsauksen merkittävin uutinen oli ongelmat 7 nanometrin valmistusprosessin parissa, mutta joukkoon mahtui myös muita mielenkiintoisia tiedonjyväsiä. Yhtiö muun muassa varmisti aikatauluja useammalle lähitulevaisuuden sirulle.

Kuluttajien kannalta mielenkiintoisin aikataulutus koskee Alder Lake -arkkitehtuuria. Alder Lake on Intelin ensimmäinen tehokas bit.LITTLE-periaatetta noudattava hybridiprosessori, mikä tulee yhdistämään samaan siruun Golden Cove -tehoytimiä ja energiatehokkaita Gracemont-ytimiä. Cove-ytimet kuuluvat Core-sarjaan ja Mont-ytimet Atomeihin.

Alder Laken on oletettu olevan 12. sukupolven Core -arkkitehtuuri ainakin työpöytäpuolella, eikä kuulumiset Intelin osavuosikatsauksesta anna syytä muuttaa tätä olettamaa. Yhtiön mukaan se tulee aloittamaan Alder Lake -prosessoreiden toimitukset ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Palvelinpuolella Intel tulee aloittamaan Ice Lake -prosessoreiden toimitukset vielä tänä vuonna, mutta monia kiinnostaa enemmän Sapphire Rapids. Sapphire Rapids on yhtiön ensimmäinen Xeon Scalable -arkkitehtuuri DDR5-tuella. Myös sen toimitukset tullaan aloittamaan Alder Laken tavoin vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla.

Lähde: Intel @ Seeking Alpha

This site uses XenWord.
;