Raja Koduri siirtyy AXG:n johdosta Intelin pääarkkitehdiksi, kun AXG:n kuluttajapuoli siirtyy osaksi Client Computing Groupia ja datakeskuspuoli osaksi Datacenter and AI Groupia.

Intel on ilmoittanut uudelleenjärjestelevänsä yhtiön sisäistä järjestystä ja sen myötä Raja Kodurin uudesta pestistä. Muutosten myötä heitetään hyvästit Advanced Computing Systems and Graphics- eli AXG-osastolle.

Intel hajottaa yhtiön grafiikka- ja laskentapuolesta vastuussa olevan AXG-osaston kahtia ja liittää ne jo olemassa oleviin yksiköihinsä. Erillisnäytönohjainten puoli tulee jatkamaan olemassaoloaan osana Client Computing Groupia (CCG), joka sisältää muun muassa kuluttajaprosessorit. Laskentakiihdyttimistä vastuussa oleva puolisko puolestaan siirtyy Datacenter and AI Groupiin (DCAI). Yhtiön mukaan AXG on täyttänyt tehtävänsä saatuaan polkaistua sekä erillisnäytönohjaimet että uuden sukupolven laskentakiihdyttimet käyntiin ja ne voivat jatkaa eteenpäin osina isompia osastoja.

Muutoksen myötä AXG:n johtajana toiminut Raja Koduri siirtyy uusiin, tai pikemminkin vanhoihin tuttuihin tehtäviin Intelin pääarkkitehtina. Pääarkkitehdin roolissa Kodurilla tulee olemaan sormensa pelissä niin prosessoreiden, grafiikkapiirien kuin tekoäly- ja kiihdytinpiirienkin saralla. Koduri on parhaillaan sairaslomalla Intiassa toipumassa ennalta suunnittelemattomasta selkäleikkauksesta.

CCG:n puolelle siirtyvää grafiikkajaostoa johtaa jatkossa Lisa Pierce, joka on toiminut aiemmin AXG:n grafiikka- ja ohjelmistopuolella. CCG:n Michelle Johnston Holthaus jatkaa koko osaston johdossa entiseen malliin. DCAI:n osa AXG:stä tulee toimimaan väliaikaisesti Super Compute Groupin johtaja Jeff McVeigh, kun paikalle etsitään pysyvää täyttäjää. Tom’s Hardwaren mukaan DCAI:n puolelle siirtyivät myös AXG:n SoC- ja IP Design -tiimit, mutta ne tulevat jatkossa tukemaan DCAI:n lisäksi myös CCG:tä.

Intelin suunnitelmiin grafiikkapiirien, laskentapiirien tai muiden vastaavien osalta AXG:n jakaminen ei tule tekemään muutoksia ainakaan tällä tietoa. Yhtiön mukaan erillisnäytönohjainpuolella tehdään täyttä häkää töitä Battlemagen valmiiksi saattamisen kanssa. Mitään tarkkaa julkaisuaikataulua yhtiö ei ole kuitenkaan vielä kertonut sille ja Tom Petersen onkin kommentoinut, ettei oppi Alchemistin ontuvasta julkaistusta ole mennyt harakoille.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;