Intelin Ice Lake -prosessorit tullaan valmistamaan 2. sukupolven 10 nanometrin valmistusprosessilla ja ne saapuvat markkinoille Kaby Lake-R:n, Coffee Laken ja Cannonlaken jälkeen.

Intelin verkkosivuilta löytyy listaus yhtiön prosessoreiden ja muiden piirien sekä niihin liittyvien alustojen koodinimistä. Nyt yhtiö on julkistanut sivuillaan virallisesti jo pidempään huhuissa pyörineen Ice Lake -koodinimen tulevalle prosessoriarkkitehtuurille. Ice Lake tulee seuraamaan markkinoilla Cannonlakea, ensimmäistä 10 nanometrin prosessilla valmistettua Intel-prosessoria.

Ice Lakesta tiedetään toistaiseksi vain vähän, mutta mikäli Intel ei muuta jälleen suuressa myllerryksessä ollutta julkaisusykliään, kyseessä olisi uusi arkkitehtuuri siinä missä pian julkaistavat Coffee Laket ja niitä seuraavat Cannonlaket perustuvat edelleen Skylakeen.

Mielenkiintoisesti Ice Lake on nimetty seuraajaksi 8. sukupolven Core -prosessoreille, huolimatta siitä, että itse päälistauksessa sen mainitaan kuuluvan kyseiseen sukupolveen. Tällä hetkellä tiedetään, että 8. sukupolven Core -prosessorit tulevat sisältämään ainakin Kaby Lake-R- ja Coffee Lake -prosessoreita, mutta mikäli Ice Lake seuraa 8. sukupolvea, on myös Cannonlaken kuuluttava samaan sukupolveen Kaby Lake-R:n ja Coffee Laken kanssa.

Ice Lake tullaan valmistamaan Intelin 10 nm+ -valmistusprosessilla, eli päivitetyllä toisen sukupolven 10 nanometrin prosessilla.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;