Intel ilmoitti viime vuonna ettei se ole enää PC-yhtiö ja aloitti mittavat uudelleenjärjestelyt. Fokuksen muuttaminen näyttäisi tuottaneen tulosta, sillä yrityksen alkuvuosi oli ennätyksellinen.

Intelin liikevaihto nousi tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä uuteen ennätykseen eli 14,8 miljardiin dollariin ja tulos kasvoi 3,6 miljardiin dollariin. Viime vuoteen verrattuna liikevaihto parani 1,1 miljardia dollaria (+8 %) ja tulos 1,6 miljardia dollaria (+45 %).

Client Computing Group, johon lukeutuvat muun muassa työpöytäprosessorit, on edelleen yrityksen isoin ja kannattavin bisnes. Sen osuus liikevaihdosta oli noin 8 miljardia dollaria ja voitosta 3 miljardia dollaria.

Parhaimmin yrityksen sisällä kasvoi Non-Volatile Memory Solutions Group eli Optane-tuotteista vastaava osasto, jonka liikevaihto kasvoi 55 % 866 miljoonaan dollariin, mutta se teki tappiota 129 miljoonan dollaria.

Lähde: Intel

 

Intelin vastaus AMD:n Ryzen-prosessoreille

Intel ei toistaiseksi ole reagoinut julkisesti AMD:n maalis-huhtikuussa julkaisemiin Zen-arkkitehtuuriin perustuviin Ryzen 7- ja 5-sarjan työpöytäprosessoreihin. Vaikka Ryzen-prosessorit ovat hinnoiteltu huomattavasti kilpailukykyisemmin kuin Intelin 6-, 8- ja 10-ytimiset tehoprosessorit, yritys ei ole leikannut hintojaan (PDF).

Ensimmäistä vastaiskua odotellaan touko-kesäkuun vaihteessa Taiwanissa järjestettävien Computex-messujen yhteydessä, kun Intelin odotetaan lanseeraavan uudet LGA 2066 -kantaiset Kaby Lake X- ja Skylake-X-koodnimelliset tehoprosessorit Basin Falls -koodinimelliselle X299-piirisarjaa käyttävälle alustalle. Alunperin julkaisun odotettiin tapahtuvan vasta elokuussa.

Toinen muutos aikatauluihin on 14 nanometrin viivanleveydellä valmistettavan 6-ytimisen Coffee Laken julkaisun aikaistaminen ensi vuodelta tämän vuoden lopulle. Coffee Lake tullaan todennäköisesti näkemään samalla LGA 1151 -kannalla kuin nykyiset Skylake- ja Kaby Lake -prosessorit ja se tuo mukanaan kuusi ydintä kuluttajaluokan alustalle.

Nähtäväksi jää, kuinka aggressiivisesti Intel aikoo hinnoitella tulevat uutuusprosessorinsa suhteessa AMD:n Ryzen-malleihin.

This site uses XenWord.
;