Gioneen uutuus on M6S Plus, joka sijoittuu kokonsa puolesta markkinoiden ylempään päähän. Laitteessa on 6,0-tuumainen 1080p AMOLED-näyttö, Snapdragon 653 -järjestelmäpiiri, kuusi gigatavua RAM-muistia, 64 tai 256 Gt tallennustilaa, 12 megapikselin f1.9 aukkosuhteen takakamera ja jättikokoinen 6020 mAh akku. Uutuus tulee kiinassa myyntiin toukokuun toinen päivä 3499 yuanin (64 Gt, ~465 euroa) ja 4299 yuanin (256 Gt, ~570 euroa) suositushinnoilla.
[responsive-slider id=6704]
Leagoo julkaisi Hong Kongissa viime viikonloppuna järjestetyillä messuilla peräti neljä uutta älypuhelinmallia: M5 Edgen, M7:n, M8 Pron ja Shark 5000:n. Ne kaikki sijoittuvat alle 100 euron hintaluokkaan.
Metallirakenteisen M5 Edgen erikoisuus on kapeareunainen 5″ HD-näyttö pyöreäreunaisella näyttölasilla. Muita keskeisiä ominaisuuksia ovat Mediatek MT6737 -järjestelmäpiiri, 4G-yhteydet, kahden gigatavun RAM-muisti, 16 gigatavun tallennustila, sormenjälkitunnistin, 13 megapikselin takakamera ja 2000 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0 -pohjainen Freeme OS.
M7:n unibody-kuoret ovat ilmeisesti ”metallilta tuntuvaa muovia” ja etupuolta peittää reunoilta pyöristetty Gorilla Glass 4 -lasi. Tekniseen toteutukseen kuuluu 5,5-tuumainen HD-näyttö, nimeltä mainitsematon 1,3 GHz:n neliydinpiiri, 3G-modeemi, gigatavu RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, sormenjälkitunnistin, kahdeksan ja viiden megapikselin sensoreita käyttävä kaksoiskameraratkaisu sekä 3000 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 7.0 Nougat.
M8 Pro -mallin runko on metallia ja 5,7-tuumaista IPS HD-näyttöä suojaa Gorilla Glass -lasi. Puhelimen sisällä on Mediatek MT6737 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, 4G-modeemi sekä 3500 mAh akku. Takaa löytyy kaksoiskameraratkaisu, jonka 13 megapikselin värisensorin data yhdistetään hieman erikoisesti pienemmän viiden megapikselin mustavalkokennon tallentamiin yksityiskohtiin. Käyttöjärjestelmä on sama vanhahtava Freeme OS 6.0, kuin M5 Edgessä.
Shark 5000 -mallin erikoisominaisuus on suuri 5000 mAh akku, jota voi käyttää myös virtapankkina muiden laitteiden lataamiseen. Akku tukee 10 watin ”pikalatausta”. Metallikuorisen laitteen IPS-näyttö on 5,5-tuumainen ja tarkkuudeltaan 720 x 1280 pikseliä. Puhelimen sisällä on Mediatekin neliydinpiiri, 3G-modeemi, kahden gigatavun RAM-muisti, 16 Gt tallennustilaa, 13 megapikselin takakamera ja kahdeksan megapikselin etukamera. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 6.0 -pohjainen Leagoo OS 2.0.
Tunnetumpiin kiinalaismerkkeihin kuuluva Meizu esitteli keskiviikkona uuden mallistonsa edullisempaan päähän sijoittuvan E2-mallin. Laitteen teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat 5,5-tuumainen Full HD -näyttö, MediaTek Helio P20 -järjestelmäpiiri, kolme tai neljä gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia, 32 tai 64 Gt tallennustila, 4G-yhteydet, kahdeksan megapikselin etukamera (f2.0, 1,4 um) ja 13 megapikselin takakamera, jonka peräti neljän LED-valon salama on sijoitettu ovelasti metallikuoren antenniraitaan. 3400 mAh akku tukee 18 watin mCharge 3.0 -pikalatausta. Käyttöjärjestelmänä on Android-pohjainen FlymeOS 6.
Meizu E2:n suositushinnat ovat 1299 (3 Gt RAM) ja 1599 (4 Gt RAM) yuania ja laitteen myynti alkaa Kiinassa huhtikuun 29. päivä.
ZTE esitteli kuluneella viikolla kaksi uutuutta – Axon 7s:n ja Blade MAX 3:n. Molemmat tulevat myyntiin myös Aasian ulkopuolella.
Axon 7s on paranneltu versio vuosi sitten esitellystä Axon 7 -mallista, joka on myynnissä myös Suomessa. Merkittävimpiä uudistuksia ovat Snapdragon 821 -järjestelmäpiiri, suuremmat muistimäärät, kaksoiskamera sekä hieman suurempi akku. Ulkomitat ovat pysyneet tismalleen samoina, mutta metallikuorien muotoilu on nyt hieman pelkistetympää.
Axon 7s:n 5,5-tuumainen AMOLED-näyttö on edelleen resoluutioltaan 1440 x 2560 pikseliä. RAM-muistia on kuusi gigatavua ja tallennustilaa 128 gigatavua. Kaksoiskamera perustuu 20 megapikselin Sony IMX350- sekä 12 megapikselin IMX368-sensoreihin. Objektiivien aukkosuhde on valovoimainen f1.8. Akun kapasiteetiksi kerrotaan 3400 mAh ja se tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Axon 7s:n MiFavor 4.0 -käyttöjärjestelmä perustuu Android 7.0 Nougatiin. Suositushinnaksi kerrotaan 4099 yuania, eli noin 545 euroa.
Toinen ZTE:n uutuus on Blade MAX 3, joka tulee myyntiin ainakin Yhdysvalloissa. Kyseessä on suurikokoisella 6,0-tuumaisella Full HD IPS -näytöllä varustettu keskihintaluokan laite. Blade MAX 3:n tekniseltä puolelta löytyy Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16 Gt tallennustilaa, kahden 13 megapikselin sensorin kaksoiskamera, erillinen DAC-piiri, sormenjälkitunnistin ja 4000 mAh akku. Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0.1 Marshmallow.
Yhdysvalloissa uutuus on tällä hetkellä tarjolla ainakin US Cellular -operaattorin valikoimissa 100 euroa alennuksella 199,99 dollarin hintaan.
Mielipiteet ja ideat tätä uutiskonseptia kohtaan ovat erittäin tervetulleita? Jatkanko näiden tekemistä 1-2 viikon välein, vai onko vaivan arvoista? Se me ollaan Sampsan kanssa jo aiemmin päätetty, ettei jokaisesta pienemmästä kiinalaispuhelinjulkaisusta aleta uutisoimaan, mutta pohdiskelin tuossa, että lukijakunnasta löytyy varmasti paljon puhelinharrastajia, joita kiinalaisuutuudet kiinnostavat. Suomestahan näistä useimpia ei tule koskaan saamaan, mutta saahan näitä neuvokkaat TechBBS:n käyttäjät aina tilattua omin neuvoin Kiinasta :tup:
Tainnut mennä ensimmäisessä puhelimessa eurokäännökset pieleen, kun pienenpi määräyaneja on enemmän euroja.
Kirjoitusvirhe ensimmäisessä hinnassa, oli lipsahtanut pari sataa liikaa eurohintaan :beye: Korjattu :tup:
Tälläinen parin viikon välein tuleva raportti on mielestäni erittäin hyvä. Feedi ei täyty noista, mutta kuitenkin saadaan tänne peräpohjolaankin tietoa näistä. Kuitenkin nämäkin ovat varsin mielenkiintoisia tapauksia ainakin omasta mielestäni. :tup:
Hyvähän nämä on niputtaa yhteen raporttiin. On kiva nopeasti katsoa mitä Kiinalaiset tarjoaa. Kiinakin on vain paypal kirjautumisen takana nykyään.
Kyllä näitä ihan mielellään silloin tällöin lueskelee ja saahan noita hieman tunnetumpia merkkejä kotimaastakin. Itselläni ainakin on ”länsimaailman” merkkien huippumalleissa kipuraja hinnan suhteen tullut vastaan jo ajat sitten, joten mukava pysyä kartalla näistä budjettiin passaavista vaihtoehdoista mitä Aasian markkinoilta putkahtelee.
”4299 yuanin (256 Gt, 470 euroa)” Tuosta hinnasta puuttuu 100€, todellinen hinta olisi 572€.
Nämä on kyllä kiinnostavaa luettavaa. Nykyisenkin puhelimen olen tilannut kiinasta, kun vastaavaa puhelinta vähän isommalla akulla ei aikoinaan saanut suomesta.
Mielenkiintoinen kirjoitus, lisää näitä! Tuo Gioneen M6S plus vaikuttaa raudan suhteen oikein hyvältä, mutta ilmeisesti tulee Marshmallowilla..
Kyllähän näitä mielellään lukee :geek:. Gionee M6S Plus vaikuttaa ihan hyvältä kapulalta. Amoled näyttöjä ei ole kiinanluureissa liiaksi asti näkynyt. Tuossa M7:ssa on ilmeisesti MT6580 piiri, joka perustuu jo vuonna 2013 julkaistuun MT6582 piiriin (linkki). Sinänsä jännä että puhelin tulee Nougatilla. Toisaalta tuolle MT6582:lle on ollut lähdekoodeja aika hyvin jaossa.
Mieluustihan näitä lueskelee kun seuraan tuota kiinapuhelinketjuakin. Noihin olisi hyvä ilmoittaa että tukeeko kaikkia suomen 4G taajuuksia. Itselle melkoisen tärkeä seikka valintaa tehdessä koska puhelin välillä kulkeutuu kaupunkialueen ulkopuolellekin.
Hyvä idea ja tulee näitä kyllä luettua! :tup: Samaa mitä neoflix tuossa sanoo, että jos luurista löytyy 4G:stä se B20 -kanava/taajuus, niin vielä parempi jos sen ilmoittaa, jos on vain tiedossa. Itsekin ostin ja tilasin Xiaomi redmi 3S:n missä B20, ja nyt tavallaan hakusessa olisi vähän nopeampi rauta testiin jossain vaiheessa.
Tällainen parin viikon välein tehtävä raportti on varsin hyvä.
Vielä parempi olisi, kuten yllä mainittukin, ilmoittaa jos vain mahdollista että minkälaisia LTE taajuuksia laitteet tukee.
Suomessa nämä taisi olla band 3 (1800), 7 (2600), 20 (800), 28 (700). Toki sitten on Ukkoverkkojen 31 ja 38 (450/2600) mutta eipä tuo niin tärkeä ole imo.
Näistä se tärkein infottava on band 20 eli 800Mhz LTE, tulevaisuuden kannalta band 28 tuki eli 700Mhz on myös nice-to-know tieto jos sellainen löytyy.
Kooste juttutyyppinä on erittäin tervetullut lisä tälle sivustolle, siitä kannattaa pitää kiinni. Toinen seikka vain on kuinka tiheästi on mielekästä kirjoittaa aiheesta. Minusta kahden viikon välein on aika tiheään, ellei kiinalaiset sitten todella julkaise uusia puhelinmalleja kuin liukuhihnalta. Ehdottaisin noin 4 – 6 viikon välein tapahtuvaa tilannekartoitusta ja mikäli näyttää, että uutiskynnys ylittyy, niin koostetaan mielenkiintoisimmat uutuudet.
Tämä on ehkä vain minun mielipiteeni (vähemmän muuta kuin länsimaista puhelintekniikka seuraavana) joten muille tiheä koosteiden julkaisutahti ehkä sopii paremmin.
Kyllähän noita kiinalaisia luureja aika kovalla tahdilla tulee, kun kerran noita brändejäkin löytyy vaikka kuinka monta. Mutta toki ajatuksenani oli, että näitä koosteita voisi julkaista silloin, kun sille on tarvetta. Eli jos on hiljaisempaa julkaisurintamalla ja julkaisut eivät ole erityisen akuutteja, voi koosteiden välillä vierähtää useampikin viikko.
ZTE:tähän myydään myös Suomessa, mutta siitä ei ole vielä tietoa onko tuo Axon 7s tulossa Suomeen. Jos tulee, niin täytyy tarkastella asiaa sitten siinä vaiheessa, että löytyykö aikaa muilta tärkeämpien puhelinmallien testeiltä.