Intel pyrkii tulevaisuudessa lisäämään rajusti omaa tuotantoaan ja saamaan tuotannon ulkoistuksen 20 prosentin alapuolelle nykyisestä 30 prosentista.

Intelin hiljattain julkaiseman talousraportin mukaan yhtiön tuotantosiipi teki viime vuonna 7 miljardia dollaria tappiota investoidessaan uusiin puolijohdetuotannon yksiköihin ja prosesseihin. Tällä hetkellä Intel ulkoistaa lähes kolmanneksen tuotannostaan – pääasiassa taiwanilaiselle TSMC:lle – mutta haluaa toimitusjohtaja Pat Gelsingerin mukaan tuoda ulkoistuksen 20 prosentin alapuolelle vuoteen 2030 mennessä. Tuotannon ulkoistus tuo paljon lisäkuluja, joita Intel on pyrkinyt pitkällä aikavälillä karsimaan investoimalla omaan tuotantoonsa.

Vuoden 2024 alusta lähtien Intelin toimintamalli jaotellaan tuotantoon keskittyvään Intel Foundryyn sekä tuote- ja markkinointipuolen Intel Productsiin. Myös yhtiön talousraportointi myötäilee jatkossa uutta jaottelua, ja viime vuoden lukemat julkaistiinkin uudella raportointityylillä. Raportista selviää, että 7 miljardin dollarin kulut tulivat nimenomaan Intel Foundryn puolelta, mutta Intel Products toi kassavirtaa yhtiön suuntaan.

Intelillä on suunnitelmissa perustaa uusia tuotantoyksiköitä lähivuosina ainakin Arizonaan ja Ohioon, ja Euroopan puolella Saksassa uuden yksikön toiminnan odotetaan käynnistyvän aivan lähiaikoina.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;