Adaptive Boost -teknologia mahdollistaa parhaimmillaan jopa 5,1 GHz:n kellotaajuuden kaikilla kahdeksalla ytimellä.

Intel on ehtinyt jo julkaista uudet Rocket Lake -arkkitehtuuriin perustuvat 11. sukupolven Core -työpöytäprosessorit myyntiin, mutta niiden toimitukset aloitetaan vasta 30. päivä kuluvaa kuuta. Yhtiö onkin päättänyt käyttää väliajan vetämällä hihastaan esiin vielä viime hetken ässän.

HardwareLuxx-sivusto raportoi Intelin päättäneen julkistaa uusille Core i9-11900K- ja i9-11900KF-malleille vielä yhden uuden Boost-teknologian. Intel Adaptive Boost -teknologia mahdollistaa Core i9 -prosessoreilla parhaimmillaan jopa 5,1 GHz:n kellotaajuuden kaikilla kahdeksalla ytimellä, kunhan tietyt ehdot täyttyvät.

Käytännössä Intelin ehdot viittaavat koko alustan lämpö- ja tehonkulutusrajoihin. Adaptive Boost -teknologian kattolämpötila on Turbo Boost- ja Turbo Boost Max 3.0 -teknologioiden tapaan 100 °C, kun Thermal Velocity Boost -teknologian raja menee jo 70 asteessa. Adaptive Boost -teknologia on käytössä kolmesta ytimestä ylöspäin, joskin kolmella ja neljällä ytimellä se ei tuo lisäetua Thermal Velocity Boostiin verrattuna. Ominaisuuden tarjoamat hyödyt ovat riippuvaisia jäähdytyksen lisäksi myös emolevyn virransyötöstä. Asukselta saadun kommentin mukaan tukea ominaisuudelle ei olla välttämättä lisäämässä kaikkiin emolevyihin.

Lähde: HardwareLuxx

This site uses XenWord.
;