Vuotaneen taulukon mukaan Intelin 6-ytimisten Coffee Lake -prosessoreiden peruskellotaajuudet ovat mallista riippuen 3,1 - 3,7 GHz ja yhden ytimen Turbo-kellotaajuudet 3,6 - 4,3 GHz.

Intelin tulevista Coffee Lake -prosessoreista on vuotanut tietoja tasaisen tappavaan tahtiin. Tällä kertaa vuorossa ovat kolmen tarkemmin määrittelemättömän prosessorin kellotaajuudet ja joukko muita tietoja.

Eteknixin käsiinsä saamassa taulukossa listataan kolmen eri prosessorin tietoja. Valitettavasti prosessoreiden mallinimet eivät taulukosta näy, mutta näkyvien tietojen perusteella siinä on todennäköisimmin vasemmalta oikealle Core i7 -perheen kerroinlukoton huippumalli, i5-perheen kerroinlukoton huippumalli ja i7-perheen kerroinlukollinen huippumalli.

Kaikki kolme Coffee Lake -prosessoria ovat kuusiytimisiä ja varustettu integroidulla GT2-tason grafiikkaohjaimella. Niissä on 12 megatavua L3-tason välimuistia ja ne tukevat virallisesti korkeimmillaan DDR4-2400-nopeudella toimivia muisteja. Valitettavasti taulukko ei kerro mitään mallien Hyper-Threading-tuesta, mutta oletettavasti i7-mallit tukevat teknologiaa ja i5-mallit eivät.

Vuodetun taulukon prosessoreista kaksi on varustettu 95 ja yksi 65 watin TDP-arvolla. 95 watin TDP-arvolla varustetut prosessorit ovat kerroinlukottomia. Nopeimman mallin peruskellotaajuus on 3,7 GHz ja Turbo-kellotaajuudet 4 – 6 ytimellä 4, kahdella ytimellä 4,2 ja yhdellä 4,3 GHz.

Keskimmäisen mallin peruskellotaajuus on peräti 500 MHz matalampi 3,2 GHz ja Turbo-kellotaajuuksissa erot vain kasvavat: prosessorin Turbo-kellotaajuus on 4 – 6 ytimellä 3,4 ja 1 – 2 ytimellä 3,6 GHz. Viimeisen, kerroinlukitun mallin peruskellotaajuus on 3,1 GHz ja Turbo-kellotaajuudet 4 – 6 ytimellä 3,9, kahdella ytimellä 4,1 ja yhdellä ytimellä 4,2 GHz.

Kenties teknisten yksityiskohtien ja kellotaajuuksien sijasta mielenkiintoisin yksityiskohta on prosessorissa käytettävä paketointi. Taulukon mukaan Coffee Lake -prosessorit käyttäisivät LGA1151-paketointia, mikä tarkoittaisi ainakin teoriassa mahdollisuutta toimia myös 100- ja 200-sarjojen emolevyillä. Toisaalta se ei täysin pois sulje huhuttua LGA1151v2-paketointia, joka rajoittaisi prosessorin myös fyysisesti vain uusiin 300-sarjan emolevyihin ja uuteen prosessorikantaan.

Lähde: Eteknix

This site uses XenWord.
;