Kaby Lake-R -prosessorit nostavat Intelin U-sarjan perinteisen ydinmäärän kahdesta neljään, kun Coffee Lake nostaa kuluttajaprosessoreiden ydinmäärän neljästä kuuteen.

Intel on kertonut jo aikaa sitten valmistelevansa uusia 8. sukupolven Core-prosessoreita julkaistavaksi. Työpöytäpuolella 8. sukupolven prosessorit tullaan tuntemaan Coffee Lake -nimellä, mutta mobiilipuolen vastaavat prosessorit kuuluvat vuotojen mukaan jatkossakin Kaby Lake -perheeseen. Tämän hetkisten tietojen mukaan arkkitehtuurit ovat kuitenkin käytännössä identtiset.

Coffee Lake -arkkitehtuuri nostaa Intelin kuluttajaluokan työpöytäprosessoreiden maksimiydinmäärän pitkän odotuksen jälkeen neljästä kuuteen ytimeen. Vähävirtaiset U-sarjan prosessorit tulevat saamaan 8. sukupolvessa vastaavan käsittelyn, sillä niiden ydinmäärä on nousemassa kahdesta neljään uuden Kaby Lake-R -prosessoriperheen myötä. Intel ei ole varmistanut U-sarjan ydinmäärien nousua virallisesti, mutta kyllin monta vuotoa toisistaan riippumattomista lähteistä näin lähellä julkaisua tekee asiasta käytännössä varman. Coffee Laken osalta Intel on varmistanut 6-ytimisten mallien olemassaolon partnereilleen.

8. sukupolven Core -prosessoreiden julkaisu lähestyy parhaillaan kovaa vauhtia ja nyt nettiin on vuotanut ensimmäisiä viitteitä niitä käyttävistä kannettavista. Laptopmedia on löytänyt julkaisemattomia tietoja Acerin Swift 3 -kannettavan uudesta versiosta, joka pitää sisällään Core i5-8250U -prosessorin. Sama neliytiminen prosessori löytyy myös Geekbench-tulostietokannasta. Acerin listauksen mukaan prosessorin peruskellotaajuus on 1,6 ja Turbo-kellotaajuus 3,4 GHz, mutta Geekbench tunnistaa prosessorin kellotaajuudeksi 1,79 GHz.

Mikäli Geekbench-tuloksen muut tiedot pitävät paikkaansa, on edessä mielenkiintoinen tilanne itse prosessorisarjojen nimeämisen suhteen. U-sarjan prosessorit ovat perinteisesti tukeneet Hyper-Threading-teknologiaa riippumatta siitä kuuluuko prosessori Core i3-, i5- vai i7-sarjaan. Tuplaytimisillä prosessoreilla tämä on tarkoittanut maksimissaan neljää samanaikaisesti suoritettavaa säiettä.

Geekbenchin mukaan sama linja jatkuu myös 8. sukupolvessa, eli Core i5-8250U tukee U-sarjan perinteiden mukaisesti Hyper-Threadingia. Tällä kertaa ydinten määrä on kuitenkin neljä, mikä tarkoittaa yhteensä kahdeksaa ajettavaa säiettä. Markkinoinnin kannalta tilanne on erikoinen, sillä Core i5 -sarjan työpöytäprosessorit eivät tue Hyper-Threadingia, eli ne kykenevät ajamaan vain neljää säiettä neljällä ytimellään. Coffee Laken ei odoteta muuttavan tilannetta HT:n osalta, mutta ydinmäärä on nousemassa neljästä kuuteen.

Lähteet: PCPerspective, Laptopmedia, Geekbench

This site uses XenWord.
;