ACM-G11-grafiikkapiirissä huomio kiinnittyy sen epäkeskoon sijaintiin paketoinnissa, mikä liittynee 96-bittiseen muistiväylään ja niiden signalointiin.

Intel julkaisi hiljattain ensimmäisen Arc-työpöytänäytönohjaimen Kiinassa. Arc A380 edustaa yhtiön näytönohjaintarjonnan hitaampaa päätyä ja yhtiö vertailikin sitä julkaisussaan AMD:n hitaimpaan RX 6400 -malliin.

Vaikka luonnollisesti eniten ihmiset odottavat ensimmäisiä todellisia arvosteluja korteista ja ennen kaikkea suorituskykylukemia, on odotellessakin vielä muuta ihmeteltävää. Intelin uusi näytönohjain nimittäin esiintyy nyt ensimmäistä kertaa alastomana ilman jäähynkiertämää.

Tutun Twitter-vuotaja momomo_us:n MyDrivers-sivustolta löytämät kuvat paljastavat hyvin lyhyen ja pelkistetyn näytönohjaimen. Ensimmäisenä huomio kiinnittynee itse ACM-G11-grafiikkapiiriin, jonka siru ei ole tyypilliseen tapaan keskitetty paketointiinsa. Sen sijasta se on lähempänä muisteista katsottuna kauimmaista nurkkaa ja sijoittelulla voikin olla jotain tekemistä näytönohjaimen 96-bittisen muistiväylän kanssa.

Virransyöttöä varten näytönohjaimessa on 8-pinninen lisävirtaliitin, vaikka näytönohjaimen TDP-arvo onkin 75 wattia, minkä verran pitäisi saada jo suoraan PCI Express -liittimestäkin. Täytyy tosin muistaa, että Intelin nimellinen TDP-arvo ei ole näytönohjaimen maksimikulutus, joten lisävirtaliittimellekin lienee paikkansa, oli 8-pinninen liioittelua tai ei. Näyttöliittiminä on kolme DisplayPort- ja yksi HDMI-liitin.

Lähde: momomo_us @ Twitter

This site uses XenWord.
;