Tietojen oletetaan olevan Arc A780 -huippumallista, joka tulee perustumaan täyteen ACM-G10-grafiikkapiiriin 32 Xe-ytimellä.

Intel julkaisi viime viikolla uudet Arc-näytönohjaimet kannettaviin. Samoihin piireihin perustuvat työpöytämallit ovat yhtiön mukaan luvassa puolestaan kuluvan neljänneksen aikana, eli ne julkaistaisiin kesäkuun loppuun mennessä.

Arc-näytönohjainten julkaisun myötä yhtiö on tykittänyt nettiin myös erilaisia ohje- ja esittelyvideoita. 3DCenterin silmiin osui mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka paljastavat mitä ilmeisimmin tulevan Arc A780 -huippumallin teknisiä ominaisuuksia.

Intelin Arc Control -hallintasovellusta esittelevällä videolla vilahtaa myös Live Performance Monitoring -ominaisuus, joka tarjoaa nopean vilkaisun järjestelmän rasitukseen ja näytönohjaimen sen hetkisiin ominaisuuksiin. Vaikka ikkunassa ei suoraan sanota, että kyse on A780-mallista, voidaan ainakin kaikki mobiiliversiot sulkea pois laskuista useammastakin syystä.

Live Performance Monitoring -ikkunassa listataan esimerkiksi GPU:n kellotaajuudeksi parhaimmillaan 2200-2250 MHz, joka on selvästi mobiilimalleja korkeampi, samoin kuin 175 watin kulutus. Grafiikkapiirin lämpötilaksi listataan 80°C ja GDDR6-muistien nopeudeksi 17,5 Gbps, mikä tuottaisi 560 Gt/s:n muistikaistan 256-bittisen muistiväylän jatkeena. 3DCenterin laskujen mukaan kellotaajuudet merkitsisivät maksimissaan 18,4 TFLOPSin suorituskykyä FP32-trarkkuudella.

Lähde: 3DCenter

This site uses XenWord.
;