Huhujen mukaan Alder Lakessa olisi kahdeksan järeää Golden Cove- ja kahdeksan kevyttä Gracemont-ydintä.

Netissä on liikkunut jo pidempään huhuja Alder Lake -koodinimellisestä tulevasta Intel-prosessorista. Aasiasta kantautuvien vuotojen mukaan arkkitehtuuri tulee olemaan rajusti poikkeava totutusta.

Tämänhetkisten huhujen mukaan Intelin Alder Lake-S -koodinimelliset työpöytäprosessorit tulisivat markkinoille Rocket Lake-S -arkkitehtuurin jälkeen ja ne sopisivat uuteen LGA 1700 -kantaan. Prosessoreissa tultaisiin hyppäämään puhelinpuolelta tuttuun ”big.LITTLE”-malliin ja ne olisi varustettu vuotojen mukaan kahdeksalla järeällä Golden Cove -ytimellä, kahdeksalla keveällä Gracemont-ytimellä sekä tietenkin grafiikkaohjaimella.

Twitterissä RetiredEngineer-nimellä vaikuttava käyttäjän kääntämän Chiphell-vuodon mukaan LGA 1700 tulisi kestämään mahdollisesti jopa kolmen prosessorisukupolven ajan ja tukevan mahdollisesti jo PCI Express 5.0- ja DDR5-teknologioita, mutta tästä ei ole varmuutta. Alustassa tulee olemaan vuodon mukaan nykyistä enemmän PCI Express -kaistoja.

Nyt Alder Lake-S:n olemassaolo on voitu varmistaa myös vuotojen ulkopuolelta. Taiwanilainen Lit-Tech on listannut sivuillaan Alder Lake-S -sarjan Interposerin. Lit-Tech valmistaa ainakin jänniteregulaattoreiden testaukseen käytettäviä laitteistoja.

Lähteet: Lit-tech, Momomo_us @ Twitter, Retired Engineer @ Twitter

This site uses XenWord.
;