Intel on käyttänyt historiansa aikana monisiruisia prosessoreita useampaankin otteeseen, mutta "SoMa":n käyttämälle LGA 1156 -kannalle sellaisia ei julkaistu.

Eri valmistajien tuotekehitysyksiköt luovat lukemattomia tuotteita, jotka eivät ikinä päädy markkinoille ainakaan siinä muodossa. Prosessorivalmistajat eivät ole tähän poikkeus ja nyt nettiin on ilmestynyt mielenkiintoinen video Intelin toistaiseksi tuntemattomasta prototyyppiprosessorista.

Tuttu Twitter-vuotaja Momomo_us on twiitannut kuvan erikoisesta Intelin prototyyppiprosessorista, joka esiintyi alun perin kiinalaiseen Bilibili-palveluun ladatulla videolla. Prosessorin takapuolen LGA-kontaktipinnoista ja lovista on nähtävissä, että prosessori sopii LGA 1156 -kantaan, mikä oli käytössä ensimmäisen sukupolven Core-prosessoreissa. Videon lähettäjä mainitsee videolla vuoden 2015, mutta LGA 1156 -kanta oli käytössä jo 11 vuotta sitten eli vuonna 2009 ja viimeiset sille julkaistut prosessorit valmistettiin 2011.

Prosessorin lämmönlevittäjässä on nähtävillä merkinnät ”SoMa”, ”L450C234” ja valmistusmaa Malay eli Malesia. Todella erikoiseksi prosessori muuttuu, kun videon kuvaaja poistaa sen kiinni liimatun lämmönlevittäjän. Lämmönlevittäjän alla yhdessä paketoinnissa on peräti neljä sirua. Intel on käyttänyt useamman sirun ratkaisuja useampaankin kertaan historiansa aikana, mutta LGA 1156 -kannalle sellaisia ei julkaistu.

Lähteet: Momomo_us @ Twitter, Bilibili.com: intel曾经的i9级胶水酷睿??

This site uses XenWord.
;