Gelsingerin mukaan Arc-perheeseen tulee kuulumaan aiemminkin tiedettyjen 3-, 5 ja 7-sarjojen lisäksi vielä 9-sarjakin.

Intel on saanut vihdoin markkinoille ensimmäiset Xe-HPG- eli Alchemist-arkkitehtuuriin perustuvat Arc-näytönohjaimet. Toistaiseksi saatavuus rajoittuu vain pienimpiin Arc 3 -malleihin kannettavissa ja niissäkin hyvin rajoitetusti, mutta yhtiö piti sanansa ensimmäisistä Arceista myynnissä vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Intelin Pat Gelsinger on kertonut yhtiön osavuosikatsauksessa tietoja myös Arc-näytönohjaimista ja tarkemmin vielä niiden työpöytäversioista. Gelsingerin mukaan työpöytänäytönohjaimet ovat hyvin aikataulussaan ja niitä tullaan julkaisemaan kuluvan vuosineljänneksen aikana, kuten aiemmin on luvattu.

Tähän mennessä Intelin omista materiaaleista ja ulkopuolisista vuodoista on tiedetty, että yhtiö valmistelee Arc 3-, 5- ja 7 -sarjoja. Gelsingerin mukaan luvassa olisi kuitenkin vielä kysymyksiä herättävä 9-sarja. Tämänhetkisten tietojen mukaan Arc 7 -huippumalli käyttäisi jo täyttä ACM-G10-sirua. On tietenkin mahdollista, että 9-sarja olisi vain korkeammilla kellotaajuuksilla toimiva versio 7-sarjasta.

Yhtiöltä on luvassa tänä vuonna näytönohjaimia myös datakeskuksiin. Arctic Sound -koodinimellä tunnettu arkkitehtuuri tulee tiettävästi soveltumaan erilaisiin tekoälytehtäviin, mutta sen todellinen vahvuus on mediapuolella. Intelin mukaan palvelimilla käytetään huomattavasti aikaa videoiden pakkaamiseen ja transkoodaamiseen, mitkä ovat Arctic Soundin erikoisalaa.

Lähde: Intel @ SeekingAlpha

This site uses XenWord.
;