Tuorein vuoto ei ole teknisesti Intelin, vaan Huawein, mutta paljastaa yhtä kaikki Intelin suunnitelmat palvelinprosessoreille lähivuosien aikana. Erikoiseksi asian tekee se, että Intel ei tule toistaiseksi toimittamaan Huaweille prosessoreitaan kauppasulun vuoksi.

Intelin roadmappeja on vuotanut viime aikoina enemmänkin ja tällä kertaa vuorossa on lisää palvelinpuolen aikatauluja. Erikoiseksi tapauksen tekee tällä kertaa se, että kyse on Huawein julkaisemasta palvelinroadmapista heti sen perään, kun Intel muiden muassa on lopettanut piirien toimituksen yhtiölle.

Jo aiemmista roadmap-vuodoista tiedettiin, että Intel aikoo julkaista vuonna 2021 Sapphire Rapids -prosessorit ja 2022 toistaiseksi Next Gen -nimellä virallisessa roadmapissa merkityt prosessit. Huawein roadmap paljastaa, että kyseinen ”Next Gen” on Granite Rapids ja sen ja Sapphire Rapids -prosessoreiden yhteinen alusta Eagle Stream.

Roadmap varmistaa samalla, että Cooper Lake -prosessorit tulevat tukemaan edelleen PCI Express 3.0 -väyliä, mutta Ice Lake -prosessorit toisivat mukanaan ainakin palvelinpuolelle PCIe 4.0:n. Sapphire Rapidsin myötä otetaan puolestaan käyttöön PCI Express 5.0. Cooper Lakesta tulee versiot sekä 6- että 8-kanavaisilla muisteilla ja Ice Lakesta eteenpäin kaikki on varustettu 8-kanavaisilla muistiohjaimilla. Sapphire Rapids päivittää muististandardin DDR4:stä DDR5:een.

Roadmapissa ovat mukana myös Optane DC -muistit, jotka päivittyvät samaan tahtiin prosessoreiden kanssa. Cooper Laken ja Ice Laken pariksi asettuvat Barlow Pass -muistit, Sapphire Rapidsin Crow Pass -muistit ja Granite Rapidsin Donahue Pass -Optane DC -muistit.

Lähde: WikiChip

This site uses XenWord.
;