ARM-lisenssin menettämistä voidaan pitää pahimmillaan jopa kuoliniskuna Huawein kännykkäbisneksille, sillä sen omat Kirin-järjestelmäpiirit perustuvat ARM-arkkitehtuuriin.

Huawei on ollut viime päivät varsinaisen ryöpytyksen kohteena, kun Yhdysvallat lisäsi yhtiön sen mustalle listalleen. Nyt yhtiön kohtalolle ainakin älypuhelinmarkkinoilla on saatettu saada vihoviimeinen niitti, jos BBC:n saamat tiedot pitävät paikkaansa.

BBC:n näkemän ARM:n sisäisen muistion mukaan yhtiö on ohjeistanut työntekijöitään lopettamaan kaikki tämän hetkiset yhteistyökuviot ja sopimukset Huawein ja sen tytäryhtiöiden kanssa. Muistion mukaan ARM:n arkkitehtuurit sisältävät yhdysvaltalaislähtöistä teknologiaa, mikä selittäisi Britanniassa päämajaansa pitävän japanilaisomisteisen yrityksen liittymisen kauppasaartoon. ARM:lla on lisäksi kahdeksan omaa toimipistettään Yhdysvalloissa.

ARM-lisenssin menettämistä voidaan pitää käytännössä jopa kuoliniskuna Huawein älypuhelinbisneksille, jos kauppasaarto jatkuu pitkään. Yhtiöllä on käytössään sen omat HiSilicon Kirin -järjestelmäpiirit ja Balong-modeemit, joten se ei ole riippuvainen esimerkiksi yhdysvaltalaisesta Qualcommista, mutta ilman ARM-lisenssiä se ei voi jatkaa ARM-pohjaisten Kirin-piiriensä kehitystä.

Virallisesti ARM on kommentoinut asiaa vain toteamalla noudattavansa Yhdysvaltain asettamia kaupparajoitteita. Huawein edustaja ei ole kommentoinut asiaa BBC:lle.

Lähde: BBC

This site uses XenWord.
;