Intelin oman näkemyksen mukaan uudet 8. sukupolven Core-prosessorit tulevat tarjoamaan merkittävän parannuksen suorituskykyyn.

Intel valmistelee parhaillaan julkaistavaksi 8. sukupolven Core-prosessoreita. 8. sukupolven Coret tulevat työpöydällä perustumaan Coffee Lake -arkkitehtuuriin ja mobiilipuolella Kaby Lake-R -siruun.

Coffee Lakesta ja koko sukupolvesta on vuotanut tähän mennessä liki kaikki mahdollinen tieto lukuun ottamatta suorituskykyä. Tähänkin on nyt saatu korjaus, kun ”czqcxx”-nimimerkkiä käyttävä käyttäjä lähetti kuvan Intelin pitämästä tilaisuudesta Chiphellin keskustelufoorumeille.

Intelin mukaan 8. sukupolven Core-prosessorit tulevat tarjoamaan mallista ja tilanteesta riippuen 11 – 65 % parempaa suorituskykyä kuin 7. sukupolven prosessorit. Tulkintamme mukaan luvut esittävät todennäköisimmin yhden ja usean säikeen suorituskykyä, mutta tälle on toistaiseksi mahdotonta saada varmistusta ja jotkin luvuista vaikuttavatkin olevan ristiriidassa tulkintamme kanssa.

Pakan pohjimmaisissa Core i3 -malleissa siirrytään 8. sukupolven myötä kahdesta neljään ytimeen. Aiemmin i3-malleissa käytössä ollut Hyper-threading-tuki on kytketty pois päältä, joten prosessorit kykenevät jatkossakin suorittamaan vain neljää säiettä. Intelin luvuissa Core i3-8100:n ja i3-8350K:n luvataan saavuttavan 16 ja 17 % paremman suorituskyvyn edeltäjiinsä nähden yhdellä säikeellä ja 61 ja 65 % paremman suorituskyvyn kaikkia säikeitä hyödynnettäessä.

Core i5 -puolella siirrytään puolestaan neljästä ytimestä kuuteen ytimeen. Edeltäjiensä tavoin uuden sukupolven Core i5 -mallit eivät tue Hyper-Threading-teknologiaa. Core i5-8400:n ja i5-8600K:n luvataan tarjoavan 29 ja 19 % parempaa suorituskykyä yhdellä säikeellä ja 61 ja 55 % parempaa suorituskykyä usean säikeen testeissä.

Malliston huipulta löytyvät Core i7 -mallit ovat ainoat Hyper-Threading-teknologiaa tukevat Coffee Lake -prosessorit. Uusissa Core i7 -malleissa on käytössä kuusi ydintä ja HT:n myötä 12 säiettä, kun aiemmassa sukupolvessa oli neljä ydintä ja kahdeksan säiettä. Intelin lukujen mukaan Core i7-8700 ja i7-8700K parantaisivat suorituskykyä edeltäjiinsä nähden yhdellä säikeellä 18 ja 11 % ja usealla säikeellä 58 ja 51 %.

Lähde: Chiphell

This site uses XenWord.
;