350 watin hetkellinen kulutus sallittaisiin vuodon mukaan vain Core i9 -malleille Z790-emolevyillä, tai mahdollisesti vain osalla Z790-emolevyistä.

Rajusti kasvavat tehonkulutuslukemat ovat muuttumassa arkipäiväksi, kun prosessorisukupolvi toisensa jälkeen nostaa maksimikulutuksiaan ja näytönohjaimet saivat juuri virtaliittimen, joka mahdollistaa jopa 600 watin kulutuksen. Unkarilaislähtöisten tietojen mukaan Raptor Lake tulee nokittamaan kilpailijoitaan vähintään kulutuksen osalta.

Tom’s Hardware raportoi unkarilaisen ProHardver-sivuston lähteisiin perustuvasta uutisesta, jonka mukaan Intelin tulevissa Raptor Lake -prosessoreissa on jälleen uusi ”Turbo-taso”. Tällä hetkellä prosessoreiden perustehonkulutusrajan odotetaan olevan 125-150 wattia, kun maksimi-Turboilla se voisi nousta 241 wattiin ja Enhanced Thermal Velocity Boostilla jopa hieman yli.

Vuodon mukaan Core i9 -sarjalla on kuitenkin vielä yksi turbovaihde lisää, joka voisi nostaa kulutuksen hetkellisesti jopa 350 wattiin. Sen kerrotaan riittävän parantamaan kellotaajuutta noin 15 %, mutta luonnollisesti jäähdytyksen on oltava järeä riittääkseen edes lyhyen pätkän jäähdytykseen. Ominaisuus tulee olemaan sivuston mukaan saatavilla vain uuteen Z790-piirisarjaan perustuvilla emolevyillä, eikä toistaiseksi ole varmuutta koskeeko se kaikkia ko. piirisarjalla varustettuja emolevyjä, vai vain osaa.

Lähteet: Tom’s Hardware, ProHardver

This site uses XenWord.
;