Uusien Core X -sarjan prosessoreiden ominaisuudet ja hinnat paljastettiin jo viime viikolla, mutta yhtiö yllätti samalla laskemalla myös 9. sukupolven F-mallien hintoja 5 - 20 %.

Uutisoimme viime viikolla Intelin julkistaneen uusien 10. sukupolven Core X -prosessoreiden hinnat ja ominaisuudet. Nyt yhtiö on julkaissut prosessorit myös virallisesti yhdessä uusien työasemiin suunnattujen Xeon W -sarjan prosessoreiden kanssa.

Intelin 10. sukupolven tiedot viime viikolta pitävät edelleen paikkaansa. Core X -sarjaan kuuluu yhteensä neljä mallia: 10-ytiminen Core i9-10900X, 12-ytiminen i9-10920X, 14-ytiminen i9-10940X ja 18-ytiminen i9-10980XE. Huippumalli Core i9-10980XE eroaa muusta kolmikosta välimuistinsa osalta, sillä siinä on L3-välimuistia 24,75 Mt, kun muissa malleissa sitä on ydinmäärästä riippumatta 19,25 Mt. Tarkat ominaisuudet löytyvät alla olevasta Intelin taulukosta.

Työasemiin suunnatussa Xeon W -sarjassa malleja on yhteensä kahdeksan. Prosessoreissa on poikkeuksetta nelikanavainen muistiohjain, mutta ydinten määrä vaihtelee neljästä kahdeksaantoista. Intelin aiempaa edullisemmat hinnat ovat välittyneet myös Xeon-puolelle. Löydät prosessoreiden tarkat tiedot hintoineen yllä olevasta Intelin taulukosta.

Intel uskoo saavansa prosessorit varsinaisesti kauppoihin asti marraskuun aikana.

Samassa yhteydessä Intel ilmoitti laskevansa 9. sukupolven Core-sarjan hintoja F-merkittyjen mallien osalta. F-merkinnällä varustetuista Core-prosessoreista on poistettu grafiikkaohjain käytöstä. Mallista riippuen hinnat tippuivat 5 – 20 %. Intel kertoi samalla F-sarjan mallien tulleen jäädäkseen myös pidemmällä tähtäimellä.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;