Ensimmäisten GDDR7-piirien luvataan toimivan 32 Gbps:n nopeudella ja standardin yltävän aina 48 Gbps asti.

Muististandardeja hallinnoiva Jedec on julkaissut odotetusti seuraavan sukupolven muististandardin näytönohjaimille. GDDR7-standardi ei juuri yllätyksiä tarjoa, sillä sen oleellisimmat tiedot ovat olleet julkista tietoa jo pitkään.

GDDR7-muistit ovat merkittävä muutos monellakin tapaa, mutta toisaalta odotettuakin jatkumoa. GDDR-muistipiirit ovat olleet jo pitkään 32-bittisiä, mutta pinnan alla siinä missä GDDR5-piiriin meni yksi 32-bittinen kanava, menee GDDR6:een kaksi 16-bittistä ja nyt GDDR7:aan neljä 8-bittistä muistikanavaa. Vaihto NRZ-signaloinnista PAM3-signalointiin mahdollistaa 3 bittiä kahta sykliä kohden, kun NRZ:llä siirtyy vain 2 bittiä, eli kaista kasvaa samalla kellotaajuudella 50 %.

Ensimmäisen sukupolven GDDR7-muistit tulevat toimimaan 32 Gbps:n nopeudella, mutta SK Hynix on ehtinyt jo esitellä 35,4 Gbps:n ja Samsung peräti 37 Gbps:n piirejä viime kuussa pidetyssä ISSCC:ssä. Standardi ei käy kuitenkaan ahtaaksi heti ensi metreillä, sillä se venyy aina 48 Gbps:n nopeuteen asti virallisissa kirjoissa.

Syvällisemmin asiasta kiinnostuneille suosittelemme esimerkiksi AnandTechin syväluotaavampaa artikkelia.

Lähde: Jedec

This site uses XenWord.
;