Joukkorahoituskampanja kerää yhteen kiinnostuneita Moto Z -älypuhelimen varustamiseksi fyysisellä vaakasuuntaisella näppäimistömodilla.

Pienehkö mutta äänekäs vähemmistö on jo useamman vuoden ajan tuskastellut fyysisellä näppäimistöllä varustettujen älypuhelimien olematonta määrää. Olen myös itse tiedustellut asiaa vuosien mittaan useampien eri älypuhelinvalmistajien edustajilta ja perustelu on ollut aina pääpiirteissään sama – kysyntää ei löydy nykypäivänä tarpeeksi. Nyt fyysisen näppäimistön ystäville saattaa kuitenkin aueta mahdollisuus Moto Z -puhelimeen kehitteillä olevan Mod-lisäosan myötä.

Livermorium-niminen startup-yritys hakee parhaillaan Indiegogon kautta rahoitusta Moto Z -älypuhelimelle tarkoitetulle fyysiselle näppäimistömodille. Edullisimmillaan näppäimistömodi on tarjolla mustana värivaihtoehtona Super Early Bird -rahoitusvaihtoehtona 60 dollarin hintaan (+ postikulut). Muista väreistä joutuu maksamaan 20 dollaria enemmän ja tuotteen lopulliseksi jälleenmyyntihinnaksi arvioidaan 120 dollaria.

Joukkorahoituskampanjan tavoitteena on 100 000 dollaria, josta on tällä hetkellä kasassa vajaa puolet. Kampanjaa on jäljellä vielä kuukauden päivät. Näppäimistön tekninen toteutus ja konseptiversio on lyöty lukkoon viime joulukuussa ja ensimmäinen sekä toinen prototyyppi ovat valmistuneet tammi- ja helmikuussa. Tuotteen sarjatuotanto ja toimitusten alkaminen on suunniteltu sijoittuvan jo kesälle, johon joukkorahoituskampanjoille tyypillisesti kannattaa suhtautua hieman varauksella.

Keyboard Mod for the Moto Z on Motorola Moto Mods -alustaa hyödyntävä viisirivinen vaaka-asennossa käytettävä fyysinen näppäimistö, joka liukuu auki puhelimen takaa ja on käännettävissä vapaasti 0-45 asteen kulmaan. Näppäimistössä on taustavalaistus ja siihen on sisällytetty mm. nuolinäppäimet sekä numerorivi. Näppäimistöasetteluja on suunnitteilla erilaisia, mutta kansainvälisestä QWERTY-asettelusta poikkeavia vaihtoehtoja joudutaan odottamaan hieman pidempään.

Näppäinten kerrotaan olevan suunniteltu kestävän 200 000 painallusta ja liukumekanismin 100 000 avausta. Näppäimistö lisää puhelimen paksuutta merkittävästi (mittoja ei ilmoitettu) , joten suunnitteilla on myös näppäimistön sisälle sijoittuva 1500 mAh lisäakku. Värivaihtoehtoja on suunnitteilla kolme – musta, hopea ja kulta.

Kiitos juttuvinkistä Mikael!

Lähde: Indiegogo

This site uses XenWord.
;