Kailh X Switch -kytkin on suunnattu käytettäväksi erityisesti pelikannettavissa.

Kiinalainen mikrokytkinvalmistaja Kaihua Electronics on esitellyt Computex-messuilla uusia mekaanisia näppäinkytkimiään, joissa keskitytään matalaprofiilisuuteen sekä hyvään valaistukseen.

Uusi X Switch PG1425 -kytkin on äärimmäisen matalaprofiilinen (korkeus 4,5 mm) ja suunnattu erityisesti kannettaviin tietokoneisiin sekä todella ohutrakenteisiin näppäimistöihin. Kytkimen mekanismi perustuu näppäinhattua tukevaan saksimekanismiin sekä vaakatasoon sijoitettuun jouseen. Kestoikä on 20 miljoonaa painallusta, eli alhaisempi kuin tavanomaisissa mekaanisissa kytkimissä. Kytkimen pohjaussyvyys on 2,5 mm ja kytkeytymissyvyys 1,2 mm. Tarjolle tulee ainakin tuntopisteellinen sekä tuntopisteellinen ja klikkaavaava vaihtoehto. Painallusvoima on noin 50 grammaa.

Uuden SUN-kytkimen suunnittelussa keskeisimpänä tavoitteen on puolestaan ollut mahdollisimman voimakas keskitetty valaistusefekti, joka valaisee näppäinhatun suoraan keskeltä. LED-valo sijaitsee näppäinkytkimen alla ja kytkinmekanismi on valmistettu läpikuultavasta muovista. Tuntopisteellinen SUN-kytkin pohjaa noin 3,5 mm:n syvyydessä ja sen kytkeytymissyvyys on noin 1,8 mm. Painallusvoimakkuudeksi kerrotaan keskimäärin 55 grammaa.

Toistaiseksi ei ole tarkemmin tiedoissa missä tuotteissa ja milloin uutuus kytkimiä tullaan näkemään markkinoilla.

Lähteet: Kaihua (1)(2), TechPowerUp

Kuvat: Kaihua, TechPowerUp

This site uses XenWord.
;