In Winin perinteeksi muodostuneet konseptikotelot alkavat saavuttaa sfäärejä, joissa niitä on enää vaikea tunnistaa millään tasolla tietokonekoteloiksi.

Kotelovalmistaja In Win esitteli tuttuun tapaan tänäkin vuonna Computexissa paitsi normaalimman linjan koteloita, yhden todellisen erikoiskotelon. Erikoiskotelot, joita tuotetaan vain erittäin rajattuja eriä, ovatkin yksi In Winin ehdottomista erikoisuuksista.

In Winin tämän vuoden erikoiskotelo tottelee nimeä Z Tower. Z Towerin ulkonäöstä on vaikea vetää yhtäsuuruusmerkkejä yhtään mihinkään, mutta sen ulkokuori rakentuu spiraalimaisen kehikon varsinaisen tietokoneen ympärille muodostavista alumiinielementeistä. Alumiinielementtien kerrotaan olevan tiheintä saatavilla olevaa valettua alumiinia ja koko komeudella onkin painoa 40 kilogrammaa. Kotelo tulee saataville sekä krominhohtoisena että kiiltävän mustana.

Z Towerin sisään sopii maksimissaan E-ATX-kokoluokan emolevy, maksimissaan 340 mm pitkät näytönohjaimet, korkeintaan 170 mm korkea prosessoricooleri ja enimmillään kahdeksan lisäkorttia. Varsin avoinaiseen koteloon on viritetty paikat kolmella 120 millimetrin tuulettimelle ja samaan paikkaan sopii myös 360 mm pitkä nestekierron jäähdytin. Kotelon I/O-paneelista löytyy USB Type-C -liitäntä, USB Type-A -liitäntä sekä kuuloke- ja mikrofoniliittimet.

Z Towerin myyntihinnaksi on arvioitu reilut 10 000 dollaria.

Perinteisempää linjaa In Winin valikoimassa edustaa uusi 307:ksi ristitty kotelo. 307 noudattaa nyyktrendejä lasisine kylkipaneeleineen, mutta mukaan on saatu myös ehdoton erikoisuus: 8 x 18 pikselin ”näyttö”, joka kattaa koko etupaneelin. Näyttö rakentuu 10 x 10 millimetrin LED-valoista, joiden eteen on sijoitettu valoa pehmentävä silikonilevy. Näyttö kytketään emolevyn USB 2.0 -liitäntään ja sitä voidaan ohjata erillisen hallintaohjelmiston avulla. Koteloon on upotettu kuitenkin myös mikrofoni, jonka avulla näytön saa reagoimaan esimerkiksi musiikkiin.

Kotelon sisällä on tilaa maksimissaan 350 mm pitkille näytönohjaimille ja 160 mm korkealle prosessorituulettimelle. 3,5-tuumaisia kiintolevypaikkoja on kaksi ja 2,5-tuumaisia neljä. Kotelon katosta löytyy paikat kolmelle tuulettimelle, takapaneelista yhdelle ja pohjasta kahdelle. Lisäksi ainakin messudemossa kotelon ylälaidasta ”roikkui” kolme lisätuuletinta. 307:n I/O-paneeli on sijoitettu pystysuunnassa kyljen etualaitaan ja se on varustettu kahdella USB Type-A -liittimellä, USB Type-C -liittimellä, kuuloke- ja mikrofoniliittimillä. Lisäksi I/O-paneelissa on kolme tunnistamatonta painiketta ja kaksi tunnistamatonta liitintä tai muuta reikää.

Lähteet: In Win Z Tower, In Win 307, TechPowerUp (1), (2)

This site uses XenWord.
;