Nokia 8.1 on vuotokuvien perusteella uudelleenbrändätty Nokia X7.

NokiaPowerUser-sivusto on vuotanut joukon tuote- ja promokuvia HMD Globalin toistaiseksi julkaisemattomaan Nokia 8.1 -älypuhelimeen liittyen. Kuvien perusteella Nokia 8.1 on uudelleenbrändätty Nokia X7 -malli, joka julkaistiin Kiinassa lokakuun puolivälissä. Kuvissa esiintyy myös X7:n koodinimi ”Phoenix”. Aiemmin X7:n odotettiin saapuvan kansainvälisille markkinoille Nokia 7.1 Plus -nimellä.

Nokia 8.1:n mielenkiintoisimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 6,18-tuumainen 19:9 Full HD+ -näyttö lovella ja HDR10-tuella, sekä Snapdragon 710 -järjestelmäpiiri, jota ei vielä toistaiseksi löydy yhdestäkään puhelimesta Suomen markkinoilla. Laitteen takapuolella on Zeissin objektiiveja käyttävä 12 + 13 megapikselin kaksoiskamera optisella kuvanvakautuksella. Etukameran tarkkuus on peräti 20 megapikseliä.

Myös promokuvissa esiintyvät muut tekniset ominaisuudet, kuten neljän tai kuuden Gt:n RAM-muisti, 64 tai 128 Gt:n tallennustila, 3500 mAh akku sekä USB Type-C -liitäntä 18 watin pikalataustuella ovat identtisiä X7-mallin kanssa. Käyttöjärjestelmänä toimii markkinointikuvien perusteella tuore Android 9 Pie ja Nokia 8.1 on muiden sisarmalliensa tapaan Android One -puhelin.

HMD Global järjestää julkaisutilaisuuden 5. joulukuuta Dubaissa ja on hyvin todennäköistä, että Nokia 8.1:n kansainvälinen lanseeraus tapahtuu siellä.

Lähde: NPU

This site uses XenWord.
;