Samsungin takuupalvelun mukaan Neowinin toimittajan lähettämässä nopeasti kuntoaan menettäneessä asemassa ei ollut vikaa, mutta kun asiasta uutisoitiin netissä se tarjoutui nopeasti vaihtamaan aseman uuteen ja tutkimaan asiaa tarkemmin.

Samsung on SSD-markkinoiden kiistaton valtias markkinaosuuksia laskiessa. Suurin markkinaosuus ei kuitenkaan tee immuuniksi ongelmille ja nyt yhtiön tuorein kuluttajalippulaiva, 990 Pro, on joutunut valokeilaan ikävissä merkeissä.

Neowinin toimittaja Robbie Khan raportoi ostaneensa Samsungin 2 teratavun 990 Pro -SSD-aseman ja huomanneensa aseman kunnon laskeneen SMART-raportin mukaan 99 prosenttiin jo parin päivän jälkeen. Khanin mukaan häneltä löytyy kokoonpanostaan myös muita Samsungin SSD-asemia, joiden kunto on saman raportin mukaan edelleen 99 % 1,5 vuoden ja 40 kirjoitetun teratavun jälkeen, mihin nähden nopeasti 99 %:iin tippunut kunto kuulostaa hälyttävältä. Se voisi selittyä sillä, että heti, kun asema otetaan käyttöön se tippuisi aavistuksen alle täyden kunnon, joka raportoitaisiin 99 %:na, mutta Khanin mukaan pari päivää myöhemmin kunto oli tippunut jo toisen prosenttiyksikön ja muuutamaa päivää myöhemmin SMART-raportti kertoi aseman kunnon olevaan enää 95 % täydestä.

Khanin mukaan hän löysi nopeasti kohtalotovereita muun muassa Overclock.net-sivustolta ja Redditistä, jonka myötä oli yhteydessä Samsungin tallennusmedioiden tuesta Euroopassa vastaavaan Hanaroon. Hanaron tuen mukaan kunnon tippuminen oli normaalia, mutta aseman voisi lähettää tukeen, mikäli tiputus jatkuu. Pari päivää myöhemmin 94 %:ssa asema myös lähti takuuseen, mutta palautui sieltä bumerangina: Mitään vikaa ei ole löydetty, asema oli vain formatoitu, palautettu tehdasasetuksille ja sitten asiakkaalle. SMART-raportin mukaan kunto oli samat 94 % kuin lähetettäessä.

Aseman mukana tulleen vastauksessa Samsungin (Hanaron) tuki pyytää lähettämään aseman uudelleen takuuprosessiin, mikäli ongelmat jatkuvat, mutta mukana tulisi olla uudet ja selvät todisteet ongelmista. Perustason SMART-raportteja parempaa on kuitenkin mahdotonta vaatia, sillä Samsungin oma laajemman SMART-raportin mahdollistava NVMe-ajuri ei tue uusia asemia.

Kun ongelma nousi otsikoihin ja Samsungille (Hanarolle) selvisi, että kyse on tekniikkatoimittajan SSD-asemasta, oltiin Khaniin uudelleen yhteydessä ja hänelle tarjottiin mahdollisuutta vaihtaa asema uuteen. Tuessa oltiin nyt myös innokkaita yrittämään ongelman replikointia, mutta Neowinin raportissa Khan ei kerro onko hän tarttunut tilaisuuteen. Samaan aikaan netissä listat ongelmia kokeneista 990 Pro -käyttäjistä jatkavat kasvuaan, eikä mitään syytä tai vastausta ongelmaan ole toistaiseksi tiedossa.

Lähde: Neowin

This site uses XenWord.
;