Ryzen 7000X3D -prosessorit eivät tue manuaalista ylikellotusta, mutta Precision Boost Overdrive ja Curve Optimizer ovat nyt tuettuina.

Viikonloppuna netti täyttyi otsikoista, joiden mukaan tulevat Ryzen 7000X3D -prosessorit tukisivat ylikellotusta. Uutinen otettiin laajalti ilolla vastaan, mutta kyse oli ennenaikaisesta ilakoinnista, sillä AMD on nyt antanut HardwareLuxxille lausunnon asian tiimoilta.

Ensimmäisen sukupolven X3D-prosessori eli Ryzen 7 5800X3D ei monien harmitukseksi tukenut prosessoriydinten ylikellotusta, vaan vain muistiohjaimen ja Infinity Fabricin kellotaajuudet olivat säädettävissä. Ryzen 7000X3D -prosessoreiden tuotesivuille oli kuitenkin eksynyt teksti, jonka mukaan uudet prosessorit tukisivat ylikellotusta, mikä sai monet jo innostumaan, mutta valitettavasti turhaan.

HardwareLuxxille antamassaan lausunnossa AMD heittää kylmää vettä ylikellotustukea juhlineiden päälle: Ryzen 7000X3D -sarjan prosessorit tukevat edeltäjiensä tapaan ylikellotusta muistiohjaimen ja Infinity Fabricin osalta sekä uusina ominaisuuksina automaattista ylikellotusta Precision Boost Overdriven ja Curve Optimizerin kautta. Manuaalinen ydinten ylikellotus on edelleen pannassa, kuten ensimmäisenkin sukupolven prosessoreilla.

Lähde: HardwareLuxx

This site uses XenWord.
;