YMTC:n uusien muistisirujen I/O-nopeudeksi kerrotaan 1,6 Gbps, mikä on valmistajan mukaan maailman nopein lukema tähän mennessä.

Kiinan pyrkimykset mahdollisimman omavaraiseksi teknologia-alalla eivät ole kenellekään salaisuus. Kaikki Kiinan valtion osittain tai kokonaan omistamat yritykset eivät kuitenkaan toimi vain maan rajojen sisäpuolella, mikä voi hyödyttää myös muuta maailmaa.

Yangtze Memory Technologies Company eli YMTC on kiinalaisen puolijohdevalmistaja XMC:n omistama muistiteknologioihin keskittyvä yritys. Yhtiö on nyt julkistanut uusia NAND-siruja haastamaan alan tunnetummat tekijät

YMTC:n uudet muistit ovat 128-kerroksisia Xtacking 2.0 -teknologiaa hyödyntäviä 3D NAND -muisteja ja niiden solut ovat QLC-tyyppisiä, eli kuhunkin soluun voidaan tallentaa neljä bittiä dataa. X2-6070:ksi nimetty uusi muisti tarjoaa yhdessä sirussa peräti 1,33 terabitin eli noin 166 gigatavun tallennuskapasiteetin. Lisäksi sen rinnalle julkaistiin 128-kerroksinen 512 Gb:n kapasiteetin tarjoava TLC-soluja käyttävä X2-9060.

Ainut suorituskykylukema, jonka yhtiön lehdistötiedote paljasti, on 1,6 Gbps:n I/O-nopeudet, minkä se mainostaa olevan markkinoiden korkein lukema. Muisteja hyödyntävien asemien nopeus riippuu sekä itse sirujen nopeudesta, sirujen määrästä, että asemalla käytettävästä ohjainpiiristä ja välimuistista. YMTC:n mukaan sen uudet NAND-muistit ovat nyt läpäisseet yhtiön testit useiden eri valmistajien ohjainpiireillä.

Riippumatta siitä, tulevatko YMTC:n uudet NAND-muistit ikinä käyttöön länsimarkkinoilla, uusi kilpailukykyinen valmistaja saattaa vaikuttaa kuluttajan kannalta positiivisesti lopputuotteiden hintoihin. Jos yhtiön NAND-siruja tulee päätymään myös länsimarkkinoilla myytäviin SSD-asemiin, kerro kommenteissa merkitsisikö sinulle SSD-asemaa valitessa sen NAND-sirujen valmistajan taustat?

Lähde: Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;