Näytönohjaimista irrotetaan itse GPU ja muistipiirit, jotka istutetaan uudelle piirilevylle yhdessä palvelimiin paremmin sopivan ns. blower-tyyppisen jäähdyttimen kanssa.

Yhdysvaltain ja Kiinan välinen kauppasota elää edelleen vahvana ja tänä syksynä on saatu voimaan taas uusia pakotteita tehokkaiden näytönohjainten ja laskentapiirien toimituksiin. Viimeisimmässä aallossa kiellettiin ensin NVIDIAn Kiinalle erikseen suunnittelemat A800- ja H800-kiihdyttimet ja sitten GeForce RTX 4090. Dellin mukaan myös AMD:n Radeon RX 7900 XT ja XTX sekä Radeon Pro W7900 ovat päätyneet tai pian päätymässä kieltolistalle yhtiön Instinct MI2xx- ja MI3xx-piirien kaveriksi, kertoo Tom’s Hardware.

NVIDIA valmistautui GeForce RTX 4090:n pannaan toimittamalla Kiinaan suhteettoman suuria eriä näytönohjaimia pikavauhtia. Pelaajien koneisiin kortit eivät ole kuitenkaan päätymässä, vaan Kiinassa on perustettu uusia tehtaita purkamaan näytönohjaimet ja istuttamaan niiden GPU- ja muistipiirit uusiin piirilevyihin tekoälykiihdytinkäyttöön.

WCCFTech on löytänyt kiinalaisesta Baidu-palvelusta tietoja ja rutkasti kuvia edellä mainituista tehtaista ja niiden näytönohjainvarastoista. Kuvissa näkyy lavakaupalla GeForce RTX 4090 -näytönohjaimia ainakin Asukselta, Colorfulilta, Gainwardilta, MSI:ltä, Palitilta ja PNY:ltä, osa jo valmiiksi riisuttuna grafiikkapiiristä ja muisteista.

Tehtaissa piirit lyödään uudelle ”referenssipiirilevylle”, jonka suunnittelijasta ei tällä haavaa ole tietoa, ja paketoidaan sitten uudella radiaalituuletinta hyödyntävällä kahden korttipaikan jäähdyttimellä, joka sopii alkuperäisten jättiläismäisiä jäähdyttimiä paremmin palvelinkäyttöön. WCCFTech kutsuu lopullisia kortteja ”RTX 4090 AI Solution” -nimellä, mutta mistään ei käy ilmi onko tämä vain sivuston oma vai myös Kiinassa käytetty nimitys korteille. Kun kortit on koottu, niiden toimivuus testataan lukuisilla perinteisillä 3D-sovelluksilla ja -testeillä sekä erilaisilla tekoälytesteillä, ennen kuin ne myydään eteenpäin datakeskuksiin. Myös ylijäävät piirilevyt ja jäähdyttimet myydään eteenpäin edulliseen hintaan.

Lähde: WCCFTech

This site uses XenWord.
;