AMD julkaisi aiemmin tällä viikolla lohkoketjujen laskentaan optimoidun beta-ajurin. Testasimme sen vaikutusta Radeon RX Vega -näytönohjaimilla Ethereum-louhintanopeuteen.

Asensimme AMD:n kotisivuilta ladattavissa olevan beta-ajurin Radeon RX Vega 64- ja 56-näytönohjaimille ja louhimme Claymoren Dual Ethereum AMD+NVIDIA GPU Miner v9.8 -mainerilla Ethereumia.

Beta-ajuria ei suositella pelikäyttöön ja se toimitetaan ilman virallista tukea sekä tulevaisuuden bugikorjauksia tai päivityksiä. Ajuri tukee myös vanhempia Radeon-näytönohjaimia, kuten RX 400- ja 500-sarjoja.

io-techin testissä Vega 64:n louhintanopeus (DAG #139) oli noin 34,4 Mh/s eli noin 4 Mh/s parempi kuin julkaisuajurilla. Vega 56:n kohdalla nopeudessa ei havaittu parannusta.

Toistaiseksi ei ole tarkalleen tiedossa, miten ajurit optimoivat louhintanopeutta, mutta kyseessä saattaa olla tuki Vega-arkkitehtuurin tukemalle V_XAD_U32-käskylle (PDF sivu 147), joka nopeuttaa SHA256-laskentaa:

D.u32 = (S0.u32 ^ S1.u32) + S2.u32. No carryin/carryout and no saturation. This opcode exists to accelerate the SHA256 hash algorithm.

Kokeilimme myös Vega 10 -grafiikkapiirin ylikellottamista 1700 MHz:iin, mutta se ei vaikuttanut louhintanopeuteen tai vaihtoehtoisesti louhinta-ajurissa GPU:n ylikellotus ei vielä toimi kunnolla.

HBM2-muistien ylikellottaminen puolestaan tuntui toimivan ja kun ne asetettiin toimimaan 1050 MHz:n kellotaajuudella, louhintanopeus nousi noin 35,5 Mh/s tasolle. Valitettavasti HBM2-muisteja ylikellottaessa muistien kellotaajuus alkoi jonkin ajan kuluttua throttlata 800 MHz:n ja 1050 MHz:n välillä aiheuttaen heikomman louhintanopeuden kuin vakiona.

This site uses XenWord.
;