Korealaisen SeDailyn lähteiden mukaan Intelin ja Samsungin neuvottelut ovat aivan loppumetreillä. Samassa yhteydessä sivusto antaa lisätukea aiemmille huhuille NVIDIAn grafiikkapiirien ja Qualcommin järjestelmäpiirien valmistuksesta myös jatkossa.

Intelin on huhuttu jo aiemmin siirtävän osan tuotannostaan muiden puolijohdevalmistajien linjastoille helpottaakseen omien tehtaittensa kapasiteetin riittämättömyyttä. Nyt SeDaily kertoo Intelin valinneen Samsungin uudeksi valmistuskumppanikseen.

Korealaisen SeDailyn lähteiden mukaan Intelin sopimus tulevien Rocket Lake -prosessoreiden valmistamiseksi Samsungin 14 nanometrin valmistusprosessilla on viime silauksia vajaa valmis. Niiden odotetaan saapuvan markkinoille vuonna 2021. Roadmap-vuodoissa nähtyjen merkintöjen perusteella voidaan tällä hetkellä odottaa, että Rocket Lake -prosessorit tulevat olemaan varustettu erillisillä prosessori- ja grafiikkaohjainsiruilla, mikä mahdollistaisi esimerkiksi todennäköisimmin Xe-arkkitehtuuriin perustuvan grafiikkapiirin valmistamisen Intelin omilla tehtailla. Grafiikkapiiri valmistetaan roadmap-vuotojen mukaan 10 nanometrin prosessilla U-sarjaan ja 14 nanometrin prosessilla työpöydälle.

Samassa uutisessa kerrotaan Samsungin tulevan valmistamaan lisäksi IBM:n palvelinprosessoreita, NVIDIAn grafiikkapiirejä ja Qualcommin järjestelmäpiirejä. Sopimus IBM:n prosessoreiden valmistamisesta oli tiedossa jo aiemmin, mutta NVIDIAn ja Qualcommin jatkoista Samsungin asiakkaana on ollut vain vahvoja huhuja. SeDailyn uutista ei voida vielä pitää virallisena varmistuksena sopimuksille, mutta se on vahva tuki aiempien huhujen ja vuotojen taakse.

Lähteet: Hexus, SeDaily

This site uses XenWord.
;