KKV:n mukaan yhä useampi verkkokauppa pyrkii välttämään heitä sitovat tilaussopimukset kirjaamalla sopimusehtoihinsa ehdon, jonka mukaan myyjä voi perua kuluttajan tekemän tilauksen esimerkiksi tilanteessa, jossa tavara on loppuunmyyty tai varastosaldo virheellinen.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) kuluttajaneuvonnan mukaan yhä useampi verkkokauppa pyrkii välttämään heitä sitovat tilaussopimukset kirjaamalla sopimusehtoihinsa ehdon, jonka mukaan myyjä voi perua kuluttajan tekemän tilauksen esimerkiksi tilanteessa, jossa tavara on loppuunmyyty tai varastosaldo virheellinen.  Kuluttuajaneuvonnan mukaan kyseinen sopimusehto on laiton ja kuluttaja-asiamies kaipaakin tilanteeseen korjausta.

Syksyllä 2021 tehdyn tarkastelun mukaan 14:stä tarkastelun kohteena olleesta verkkokaupasta valtaosalla oli käytössä lainvastainen sopimusehto, joka mahdollisti myyjää perumaan tilauksen. Aiemmin kuluvan vuoden aikana kuluttajariitalautakunta linjasi vahingonkorvauksista, mikäli kauppa purettiin sopimuksen syntymisen jälkeen yksipuolisesti.

Lähde: KKV

This site uses XenWord.
;