Lenovon ja Qualcommin yhteistyössä suunnittelema Project Limitless -koodinimellä tunnettu kannettava tulee tarjoamaan Windows-käyttäjille 5G-yhteyksiä ensi vuoden aikana.

5G-yhteyksillä varustetuista kannettavista on puhuttu jo pidemmän aikaa eri medioissa seuraavana suurena juttuna keveiden kannettavien maailmassa. Nyt Lenovo ja Qualcomm ovat esitelleet Computex-messuilla yhteistyössä yhtiöiden mukaan maailman ensimmäistä 5G-kannettavaa.

Lenovon ja Qualcommin 5G-kannettava tottelee toistaiseksi nimeä Project Limitless. Kannettava on varustettu 360-asteen saranamekanismilla, mutta lehdistötiedoissa ei ole mainittu näytön tuumakokoa. Todennäköisimmin kyse on kuitenkin korkeintaan 13”-näytöstä.

Kannettavan sydämenä sykkivät Snapdragon 8cx -järjestelmäpiiri ja X55-modeemi. Järjestelmäpiiri on konfiguroitu 7 watin TDP-arvolle ja sen sisältä löytyy muun muassa neljä kustomoitua Cortex-A76- ja neljä kustomoitua Cortex-A55-ydintä sekä Adreno 680 -grafiikkaohjain. Järjestelmäpiiri on varustettu lisäksi mobiiliversioita suuremmin välimuistein.

ARM-prosessoreiden suorituskyky Windows-käytössä ei ole vakuuttanut tähän asti, mutta Qualcomm on nyt julkaissut YouTubessa useita videoita, joissa se esittelee Snapdragon 8cx -järjestelmäpiirillä varustetun kannettavan suorituskykyä verrattuna Intelin Core i5-8250U -prosessorilla varustettuun kannettavaan. Testit eivät ole kuitenkaan aivan hyvien testitapojen mukaisia, sillä esimerkiksi Photoshopista oli käytössä eri versiot.

Lenovon ja Qualcommin yhteinen Project Limitless -5G-kannettava saapuu markkinoille joskus ensi vuoden aikana.

Lähteet: Qualcomm, Lenovo

This site uses XenWord.
;