Cannon Lake -arkkitehtuuriin perustuva Core i3-8121U on Intelin ensimmäinen markkinoille saatu 10 nanometrin prosessori.

Intelin 10 nanometrin valmistusprosessi ja sen myötä Cannon Lake -prosessorit ovat kärsineet ongelmista ongelmien perään, eikä massatuotantoa aiota aloittaa ennen ensi vuotta. Tästä huolimatta Intel on kertonut aloittaneensa ensimmäisten prosessoreiden toimitukset partnereilleen jo viime vuoden lopulla.

Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan ensimmäiset Intelin Cannon Lake -prosessorit ovat nyt saatavilla. Samalla selvisi ainakin yksi valmistaja, joille Intel on aloittanut prosessorin ennakkotoimitukset. Ensimmäisen Cannon Lake -prosessorin sisältävän tietokoneen viitan sai harteilleen Lenovon uusi IdeaPad 330.

Lenovon IdeaPad 330:n kiinalaisessa JD.com-verkkokaupassa myynnissä oleva versio on varustettu Cannon Lake -arkkitehtuuriin perustuvalla Core i3-8121U -prosessorilla. Prosessorin parina kannettavasta löytyy AMD:n Radeon 540 -näytönohjain omalla 2 Gt:n GDDR5-muistilla , sillä vaikka prosessorin piisirulta löytyy myös grafiikkaohjain, se on poistettu käytöstä Intelin toimesta kaikista toimitetuista Cannon Lake -prosessoreista jo ennen tehtaalta lähtöä ilmeisesti toimimattomuuden vuoksi.

Kannettava on varustettu Core i3-8121U -prosessorin ja Radeon 540 -näytönohjaimen lisäksi 4 – 8 gigatavulla DDR4-muistia, 15,6-tuumaisella 1366×768-resoluution näytöllä sekä 500 – 1000 gigatavun kiintolevyllä ja/tai 128 – 256 gigatavun SSD-asemalla. Liitinpuolelta löytyy gigabitin verkkoliitäntä, kaksi USB 3.0 Type-A -liitäntää, yksi USB Type-C -liitäntä, HDMI-ulostulo, 3,5mm:n kuuloke/mikrofoniliitäntä. Myös optinen asema on saatu mahdutettua mukaan kokoonpanoon.

Edullisimmillaan uusi IdeaPad 330 irtoaa Kiinasta 3299 yuanin eli noin 435 euron hintaan. Toistaiseksi ei ole tietoa, aikooko Lenovo tuoda vastaavat mallit myyntiin myös Euroopassa.

Lähde: ComputerBase

This site uses XenWord.
;