Google julkaisi Android-mobiilikäyttöjärjestelmänsä tulevan P-version ensimmäisen virallisen beetajulkaisun tiistai-iltana Google I/O -tapahtuman avauksessa ja samalla paljastui myös lisää päivityksen mukana tulevia uutuusominaisuuksia. Julkaistu ensimmäinen julkinen beetaversio on samalla myös Android P:n toinen Developer Preview -julkaisu (kehittäjäversio) – ensimmäinen julkaistiin maaliskuun alussa ja se oli asennettava laitteeseen manuaalisesti.
Asensimme Android P beetan Google Pixel XL -puhelimeen kirjaamalla sen mukaan Android Beta Program -ohjelmaan ja lataamalla noin 950 megatavun kokoisen OTA-päivityspaketin puhelimeen. Käymme artikkelissa läpi Android P beetan keskeisimpiä näkyviä uudistuksia ja kerromme tekemiämme huomioita niihin liittyen. Pinnan alla tapahtuneisiin uudistuksiin tutustumme myöhemmin mahdollisesti Android P:n lopullisen version julkaisun jälkeen.
Lue artikkeli: Kokeiltua: Android P beetan uudet ominaisuudet
Puhelimen asennon manuaalinen kääntöpainike vaikuttaa varsin näppärältä ominaisuudelta. Navigointipalkin hyödyntäminen ja customointi saisi muutenkin olla monipuolisempaa varsinkin, jos jatkossa siirrytään eleisiin.
Vähän kyllä sekavat fiilikset tuosta uudesta "Viimeisimmät" näkymästä. Varsinkin jos avoinna on paljon sovelluksia niin ne tulevat viemään nyt enemmän tilaa ja vaatimaan enemmän liikuttelemista kun tämänhetkinen ratkaisu. Samalla näyttää siltä että tuo on aikalailla otettu suoraan vanhasta iOS:stä, kun taas uudet iOS:t siirtyi enemmän tähän Androidmaiseen ratkaisuun, paitsi että selaus tapahtuu sivuttaissuunnassa pystysuunnan sijaan.
Jostain luin, että vanhan moniajonäkymän saa palautettua asetuksista. Mutta kuinka monella on useampi kuin 2-3 aktiivista appia moniajossa? Lisäksi eihän nykyisessäkään näy kuin kolmen ohjelman otsikko.
Mites DNS vaihto onnistui?
DNS-vaihto mihin liittyen?
Vanha viimeisimpien sovellusten lista on oletuksena käytössä, tämä uusi pitää lytkeä päälle asetuksista jos haluaa. Mainitaan myös jutussa.
Niin jostainhan minä sen luin 🙂 Harmittavan lyhyt on kyllä androidin päivitystuki. Omaan nexus 5x:ään P:tä ei ole luvassa ja samaan aikaan iphone 5s päivittyy uusinpaan ios:ään.
"Private DNS" asetus, jossa vaihtoehtoina:
"off"
"automatic"
"Private DNS provider hostname"
Voisiko joku kokeilla Android P-versiolla Cellmapperin kanssa, että nauhoittaako se molempien sim-korttipaikoissa 4G-verkossa?
Pyyyhkäisyeleet täytyy aloittaa tietystäkohdasta näytöllä (se pallukka) tuo vähän kumoaa koko pyyhkäisyeleiden idean, kun se käytännössä vaatii että puhelin on just oikein kädessä että eleen pystyy tekemään samankäden sormella varsinaisesti katsomatta/tähtäämättä toisenkäden sormella tehden tuossa pitää aina katsoa että tähtää sen sormen nimenomaan siihen pallukkaan ennen kuin aloittaa eleen.
Ts ei voi olla yhtä kätevä kuin Jollan versio jossa sen eleen aloituskohta ei ole niin pakottava eleen onnistumisen kannalta.
Ei varmasti tuosta näkökulmasta olekaan yhtä kätevä kuin Jollan varsin intuitiiviset eleet, mutta kyllä niitä tavallisia navipainikkeita näppäillessä pitää ihan yhtälailla katsoa ja tähdätä mitä painaa.
Sitten on myös että tuolaisesta selvästä pallukasta aloitettavat pyyhkäisyeleet on varmaan helpompi esitellä/opettaa puhelimen käyttäjälle, kun taas niissä Jollan eleissä on vähän kynnys kun puhelinta täytyy käytää eleillä jotka alkaa näytön ulkopuolelta tai päättyy näytön ulkopuolelle ts sen logiikan hahmottaminen voi olla jollekki vähän outoa
(ohjaa puhelinta huitomalla puhelimen sivussa? (vähän samahomma kun yrittää opettaa vanhuksille hiiren käyttöä (se asiayhteys näytöllä olevan nuolen ja pöydällä olevan hiiren välillä on joillekin ongelma))).
Millainen hyöty noista DNS vaihdoista on luurissa?