Lexarin tulevan SSD-asemalle suunnitellut viralliset lukunopeudet ovat peräti 40 % paremmat, kuin yhdelläkään muulla kuluttajille suunnatulla PCIe 4.0 -SSD-asemalla tällä hetkellä.

AMD:n julkaistua Ryzen 3000 -sarjan mukana PCI Express 4.0 -tuen, on markkinoille saatu uutta väylästandardia hyödyntäviä SSD-asemia jo useilta valmistajalta. Niille on kuitenkin kaikille Samsungin ammattikäyttöön suunnattuja malleja lukuunottamatta yhteistä se, että ne perustuvat samaan Phisonin PS5016-E16-ohjainpiiriin ja Toshiban 3D TLC NAND-piireihin.

Lexar piti Kiinan Zhongshanissa pienen piirin kutsutilaisuuden, jossa se esitteli omaa ensi vuoden toisella neljänneksellä julkaistavaa PCIe 4.0 NVMe 1.4 SSD-asemaansa, tai tarkemmin sanoen sen kehitysversiota. SSD-asema saavutti esittelyssä 6224 Mt/s:n perättäisluku- ja 4246 Mt/s:n perättäiskirjoitusnopeuden CrystalDrikMark-testisovelluksessa. Verrokiksi Phisonin ohjainpiiriin ja Toshiban NAND-siruihin perustuvat asemat pystyvät parhaimmillaan noin 5000 Mt/s:n luku- ja 4400 Mt/s:n kirjoitusnopeuksiin.

IOMeteristä näytetyn mukaan SSD-asema yltää liki 7200 Mt/s:n lukunopeuksiin. Sen kohdalla kyse ei ollut kuitenkaan ilmeisesti live-demosta, vaan toisella prototyypillä laboratorioissa saatu lukema. Yhtiö kuitenkin uskoo, että lopullisessa tuotteessa lukunopeudeksi voidaan luvata 7 Gt/s ja kirjoitusnopeudeksi 4 Gt/s.

Suurin kysymys Lexarin SSD-aseman ympärillä koskee tällä hetkellä sen ohjainpiiriä. Esittelyssä paikan päällä olleen SSD Reviewin mukaan ohjainpiiristä voidaan tällä hetkellä kertoa sen verran, että se valmistetaan 12 nanometrin valmistusprosessilla ja sen valmistaja ei ole mikään suurista SSD-ohjainpiirien valmistajista. SSD-asemassa käytetään nimettömäksi jääneen valmistajan 96-kerroksisia 3D TLC -NAND-muistipiirejä.

Lähde: SSD Review

This site uses XenWord.
;