Intelin prosessoreissa havaitusta bugista on uutisoitu näyttävästi, vaikka sen vaikutus peruskuluttajiin tulee todennäköisesti olemaan pieni tai olematon. Datakeskuksissa, pilvipalveluissa, virtualisoinnissa ja raskaissa I/O-tehtävissä saatetaan kuitenkin nähdä merkittävä pudotus suorituskykyyn.

Linux-käyttöjärjestelmän kehityksestä vastaava Linus Torvalds kirjoitti eilen Linux-kernelin kehittäjien mailiketjuun, että bugin korjaamiseksi Kernel Page Table Isolation- eli PTI-ominaisuuden käyttöönottamisen odotetaan yleisesti vaikuttavan suorituskykyyn noin 5 %.

Torvalds lisää, että vaikutus on kuitenkin täysin riippuvainen siitä, mitä järjestelmällä tehdään. Joihinkin työkuormiin PTI:llä ei ole miltei lainkaan vaikutusta, mutta esimerkiksi suurella määrällä pieniä järjestelmäkutsuja saatetaan nähdä jopa kaksinumeroisia hidastuksia.

Suorituskykyyn tulee vaikuttamaan merkittävästi myös laitteisto. Vanhemmilla Intelin prosessoreilla PTI:n käytön vaikutus suorituskykyyn tulee olemaan suurempi kun uudemmilla prosessoreilla, joissa on käytössä PCID- eli Process-Context Identifiers -ominaisuus. PCID lanseerattiin vuonna 2010 Intelin Westmere-arkkitehtuurin yhteydessä. Torvalds kuitenkin arvelee, etteivät jotkut backporttaukset tule hyödyntämään PCID:tä uudemmillakaan prosessoreilla.

Intelin prosessoreissa havaittua bugia ei löydy AMD:n prosessoreista. Tarkemmat yksityiskohdat bugista ovat vielä toistaiseksi salassapitovelvollisuuden alaisena, mutta virallista tietoa aiheesta odotetaan lähiaikoina.

This site uses XenWord.
;