Logitechin mukaan tuottavaan työhön suunnattu MX-sarja on "suunniteltu suunnittelijoille ja valmistettu koodareille".

Suurimman huomion Logitechin uutuustuotteista saavat eittämättä sen G-sarjan pelituotteet, mutta uutta julkaistaan myös itse pääbrändin alla. Nyt yhtiö on julkaissut lippulaivaluokkaan uuden MX Master 3 -hiiren sekä sen kanssa yhdessä käytettäväksi suunnitellun MX Keys -näppäimistön.

MX Master 3 tuo hiirisarjaan uutena ominaisuutena sähkömagneettiin perustuvan rullamekanismin. Yhtiön mukaan MagSpeediksi ristitty rulla on 87 prosenttia tarkempi ja 90 prosenttia nopeampi kuin perinteiset rullamekanismit. Sen rakenne mahdollistaa yhtiön mukaan jopa tuhannen rivin sekuntinopeuden äänettömästi. Rullan toiminnan saa muutettua portaattomaksi tai porrastetuksi napin painalluksella.

Uuden rullan ja sen tilan vaihtopainikkeen lisäksi hiirestä löytyy luonnollisesti oikea ja vasen päänäppäin, perinteisellä mekanismilla toteutetun peukalorullan, eteen- ja taaksepainikkeet peukaloille sekä peukalotukeen sijoitettu elepainike, joka mahdollistaa hiiripohjaiset eleet. MX Master 3 tukee Logitechin Flow-tilaa, mikä mahdollistaa usean koneen hallinnan yhdellä hiirellä ja esimerkiksi helpon tiedostojen siirron koneiden välillä.

MX Master käyttää 4000 DPI:n Darkfield-sensoria, jonka luvataan toimivan käytännössä pinnalla kuin pinnalla. Sisäänrakennetun 500 mAh:n akun luvataan kestävän parhaimmillaan 70 päivää ja USB Type C -liittimen kautta tapahtuvalla pikalatauksella jo minuutin lataus antaa 3 tuntia käyttöaikaa. Hiiren strategiset mitat ovat 51 x 84,3 x 124,9 mm ja 141 grammaa.

MX Keys on täysikokoinen näppäimistö, jonka runko on tuettu yhtenäisellä metallilevyllä, mikä parantaa sen vakautta. Näppäimet itsessään ovat erittäin matalia ja keskeltä koverat ja ne käyttävät yhtiön omiaa PerfectStroke-perhoskytkimiä (kumikupu) 3,2 mm:n liikeradalla. Näppäimet on taustavalaistu valkoisella LED-valaistuksella. Näppäimistöön on lisäksi sijoitettu ympäröivän kirkkauden tunnistus taustavalon automaattiselle säädölle sekä läheisyyssensori valaistuksen automaattiselle päälle / pois -kytkennälle.

Langattomalle MX Keys -näppäimistölle luvataan valaistuksen kera 10 päivän käyttöaikaa ja ilman taustavalaistusta peräti 5 kuukauden käyttöaikaa. Yhtiö ei ilmoita tuotesivuillaan USB Type-C -liittimellä ladattavan näppäimistön akun todellista kapasiteettia. Myös näppäimistö tukee Easy-Switch -näppäimen kautta kolmen laitteen käyttöä samanaikaisesti.

MX Keys:n strategiset mitat ovat 131,63 x 430,2 x 20,5 mm ja 810 grammaa. Siihen on saataville lisäksi 64 x 420 x 8 millimetrin kämmen/rannetuki.

MX Master 3 ja MX Keys saapuvat myyntiin tämän kuun aikana. MX Master 3 on hinnoiteltu 129 euroon, MX Keys -näppäimistö 119 euroon ja Plus-mallina rannetuella 129 euroon. Lisäksi ainakin Logitechin omilta verkkosivuilta on valittavissa 238 euron yhteishintaan näppäimistön ja hiiren sisältävä paketti, johon sisällytetään rannetuki kaupanpäällisiksi.

Logitech MX Master 3, MX Keys

This site uses XenWord.
;