Aikoinaan pelinäytönohjaintenkin markkinoilla kilpaillut Matrox sisältää nykyään kolme erillistä jaostoa: Matrox Graphics, Matrox Imaging ja Matrox Video.

Matrox on nimi, joka on painunut ainakin pelaajien keskuudessa pikkuhiljaa unholaan. Vuonna 1976 perustettu, etenkin 90-luvulla 2D-laadun kuninkaana tunnettu valmistaja pysyi aikansa mukana myös pelinäytönohjainmarkkinoilla, mutta viimeistään Parhelian myötä se ovi suljettiin pysyvästi. Nykyään yhtiö käyttää näytönohjaimissaan AMD:n GCN-grafiikkapiirejä.

Matrox on nykyisin jakautunut kolmeen erilliseen jaostoon: näytönohjaimiin ja videotuotteisiin keskittynyt Matrox Graphics, lääketieteen käyttöön tarkoitettujen kuvantamislaitteisiin ja muuhun kuvantamiseen erikoistunut Matrix Imaging sekä HD- ja SD-videomateriaalien pakkaajiin, kehitystyökaluihin ja kaappauskortteihin erikoistunut Matrox Video.

Nyt Matrox on ilmoittanut sen perustajiin kuuluneen Lorne Trottierin hankkineen omistukseensa 100 yhtiön osakekannasta, mukaan lukien kaikki sen jaostot. Lehdistötiedotteen mukaan uusi askel yhtiön historiassa on osa sen uudistunutta sitoutumista asiakkaisiinsa ja työntekijöihinsä ympäri maailman.

Valitettavasti lehdistötiedote ei kerro, onko omistajamuutosten myötä luvassa merkittäviä uudistuksia yhtiön toimintaan tai esimerkiksi tulevaisuuden tuotekehitykseen.

Lähde: Matrox

This site uses XenWord.
;