Logitech G Pro X Superlight painaa alle 63 grammaa, mikä tekee siitä keveimmän tai ainakin yhden keveimmistä langattomista pelihiiristä maailmassa.

Etenkin kuluvan vuoden trendi pelihiirissä on ollut keveys. Jotkut laskevat jo G Pron keveiden hiirien luokkaan, mutta viimeistään nyt julkaistu uusi G Pro X Superlight sinetöi yhtiön tiukasti mukaan erittäin ultrapelihiirten terävimpään kärkeen.

Logitechin uusi G Pro X Superlight on saanut karistettua pois peräti 17 grammaa edeltävän G Pron painosta, painaen nyt vain 63 grammaa, tai yhtiötä lainaten alle 63 grammaa. Kyseessä on ainakin allekirjoittajan tietojen mukaan samalla maailman kevein langaton pelihiiri tähän mennessä.

Huolimatta hiiren keveydestä Logitech ei ole joutunut turvautumaan tuttuun hunajakennorakenteeseen, vaan hiiri on perinteisten hiirten tapaan umpinainen. Sen rungossa käytetään täysin PCV-vapaata kierrätysmuovia ja hiiri on sertifioidusti hiilineutraali, kiitos Logitechin ostaman uusiutuvan energian ja hiilitasekaupan.

Logitech käyttää hiiressä omaa Hero-sensoriaan, joka yltää korkeimmillaan 25 400 DPI:n tarkkuuteen, yli 400 tuuman sekuntinopeuteen ja yli 40 G:n kiihtyvyyteen. Langattomasta yhteydestä on vastuussa yhtiön aiemmista hiiristä tuttu Lightspeed-teknologia. Hiiressä on pääpainikkeiden lisäksi rullan painike sekä kaksi peukalopainiketta, mutta yhtiö ei ole tarkentanut pääkytkinten käyttämää kytkintyyppiä. Hiiren tassut ovat PTFE:tä eli teflonia ja mukana toimitetaan myös vaihtotassut sekä oteteippiä.

Logitech ei ole paljastanut hiiren akun kokoa, mutta kertoo sen kestävän 70 tuntia jatkuvaa liikettä. Virtaa akulle syötetään vanhahtavaan tapaan microUSB-liittimellä ja mukana toimitettava kaapeli on varustettu erillisellä sovittimella, joka on tuttu yhtiön aiemmista langattomista hiiristä.

Logitech G Pro X Superlightin strategiset mitat ovat 125 x 63,5 x 40 millimetriä ja alle 63 grammaa. Se tulee saataville sekä mustana ja valkoisena ja Suomen suositushinnaksi kerrotaan 149 euroa. Suomen julkaisuajankohdasta ei ole vielä tietoa, mutta Yhdysvalloissa hiiri on tulossa saataville 3. joulukuuta.

Lähde: Logitech

This site uses XenWord.
;