iFixit huomasi esiasennetun tallennustilan olevan irrotettavissa, minkä lisäksi emolevyltä löytyi paikka myös toiselle asemalle, mutta kyseistä paikkaa ei ainakaan toistaiseksi voi käyttää tallennustilan laajentamiseen.

iFixitin perinteinen purkuvideo paljastaa, kuinka Mac Studion sisuksiin pääsee käsiksi irrottamalla pohjan kumitassun, jonka alta paljastuu neljä pohjaa paikallaan pitävää torx-ruuvia. Laitteen sisältä kenties mielenkiintoisimpana ominaisuutena paljastuu irrotettavissa oleva SSD-asema, eli toisin kuin M1-pohjaisissa MacBookeissa tai edes Mac Minissä ja iMacissa, Mac Studion tallennustila ei ole juotettuna suoraan emolevylle. Lisäksi Mac Studion emolevyllä on myös yksi vapaa tallennustilaportti.

iFixitin testin mukaan tallennustila on mahdollista vaihtaa kahden Mac Studion välillä, ainakin jos tallennusmediat ovat keskenään samankokoisia. Emolevyltä löytyneeseen vapaaseen paikkaan toisen Mac Studion tallennustilan asentaminen ei kuitenkaan vaikuttanut toimivan, vaan tallennusmedian käyttöönottoyritys sai aikaan vain virheilmoituksen.

SSD käyttää Applen omaa liitäntää, jota ei ole käytetty valmistajan aiemmissa tietokoneissa, eli korvaavia tallennusmedioita löytyy ainakin toistaiseksi vain muista Mac Studioista. Huomion arvoisena seikkana tallennustila ei Applen itsensä mukaan ole käyttäjän laajennettavissa.

Lähde: iFixit

This site uses XenWord.
;