Vuonna 2023 markkinoille saapuva Wi-Fi 7 tulee tarjoamaan MediaTekin mukaan jopa 2,4-kertaista kaistaa Wi-Fi 6:een verrattuna.

Wi-Fi 6 ja 6E ovat vallanneet viime vuosina alaa langattomien verkkojen markkinoilta, mutta kehitys ei luonnollisesti ole missään vaiheessa pysähtynyt. Nyt MediaTek on esitellyt ensimmäistä kertaa Wi-Fi 7 -teknologiaa käytännössä.

Wi-Fi 7 eli IEEE 802.11be Extremely High Throughput on seuraavan sukupolven langattomien yhteyksien kantava voima. Standardi ei ole vielä täysin valmis, mutta se ei ole estänyt alusta asti sen kehityksessä mukana ollutta MediaTekiä esittelemästä Filogic-perheeseen kuuluvia ratkaisuja jo käytännössä. Yhtiön asiakkaille ja muille kumppaneille on esillä kaksi erilaista demoa, mutta valitettavasti niiden luonteesta ei kerrottu tiedotteessa sen tarkemmin.

MediaTekin mukaan sen Wi-Fi 7 Filogic -ratkaisut yltävät IEEE 802.11be:n määrittelemiin maksiminopeuksiin ja tukevat Multi-Link Operation- eli MLO-teknologiaa. MLO mahdollistaa useiden eri kanavien yhtäaikaisen käytön kaistan maksimoimiseksi ja ruuhkaisten kanavien aiheuttamien pätkimisten estämiseksi. Yhtiön Intelligent Connectivity -osaston johtaja Alan Hsu kuvailee lehdistötiedotteessa Wi-Fi 7:aa ensimmäiseksi todelliseksi kiinteiden verkkoyhteyksien korvaajaksi.

Wi-Fi 7 tulee toimimaan 2,4 GHz:n, 5 GHz:n ja 6 GHz:n taajuuksilla ja sen kanavien kaista on kasvatettu Wi-Fi 6:n 160 MHz:sta 320 MHz:iin. Muutosten myötä uusi standardi kykenee tarjoamaan parhaimmillaan 2,4-kertaisia nopeuksia Wi-Fi 6:een verrattuna. Teoriassa tämän pitäisi tarkoittaa maksimissaan noin 23 Gbps:n nopeutta, mutta aiemmin Wi-Fi 7:n yhteydessä on kuitenkin puhuttu jopa 30 Gbps:n nopeuksista ja vain aika näyttää, mihin lopullisen standardin nopeudet asettuvat.

Ensimmäisten Wi-Fi 7 -laitteiden pitäisi saapua MediaTekin mukaan markkinoille vuoden 2023 aikana.

Lähde: MediaTek

This site uses XenWord.
;