MediaTek lupaa Kompanio 1380 -järjestelmäpiirin tarjoavan korkealuokkaisen Chromebook-käyttökokemuksen.

MediaTek on julkistanut uuden Kompanio 1380 -järjestelmäpiirin, joka on valmistajan itsensä mukaan suunnattu erityisesti Chromebook-kannettaviin. Piiri valmistetaan 6 nm:n tekniikalla.

Kompanio 1380:n kahdeksanytiminen prosessori muodostuu neljästä tehokkaammasta Cortex-A78-ytimestä 3 GHz:n kellotaajuuksilla ja neljästä energiatehokkaammasta 2 GHz:n kellotaajuudella toimivasta Cortex-A55-ytimestä. Uutuuspiiri ei siis käytä puhelinpuolen huipulle viime vuoden lopulla julkaistusta Dimensity 9000:sta tuttua Armv9-arkkitehtuuria, vaan luottaa viime vuoden lippulaivapiireistä tuttuihin ytimiin.

Grafiikkapuolesta piirissä huolehtii viisiytiminen Mali G57 MC5 -GPU ja RAM-muistin osalta piiri tukee LPDDR4X-muisteja. Piiri ei siis sisällä Dimensity 9000:n tasoista aivan tuoreinta rautaa, mutta siitä huolimatta MediaTek lupaa sen toimittavan korkealuokkaisen Chromebook-kokemuksen ja esimerkiksi videoiden katsomista varten piiri tukee AV1-pakkauksen purkamista.

AI-laskennasta Kompanio 1380:ssä on vastuussa MediaTek APU 3.0, joka riittää valmistajan mukaan 8-kertaiseen suorituskykyyn tavanomaisiin Chromebookeihin verrattuna, mutta yritys ei kuitenkaan ole määritellyt, mitä tuo tavanomainen Chromebook sisältää. Langattomien yhteyksien osalta piiri tarjoaa tuen Bluetooth 5:lle ja Wi-Fi 6:lle.

Piirin pariksi voi asentaa korkeintaan kaksi 4K 60 Hz -näyttöä tai yhden 4K 60 Hz näytön ja kaksi 30 hertsin virkistystaajuudelle yltävää 4K-näyttöä. Vaihtoehtoisesti tuettuna on myös 120 hertsin nopeus 2,5K-resoluutiolla. Kuvaamista piiri puolestaan tukee korkeintaan 4K-resoluutiolla.

MediaTek Kompanio 1380 -järjestelmäpiiriä käyttäviä Chromebook-laitteita on valmistajan mukaan odotettavissa markkinoille jo lähiaikoina.

Lähteet: MediaTek (1), (2)

This site uses XenWord.
;